Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kvas i hleb od kvasaNakon 7-10 dana će kvas početi da raste, napraviće se balončići, koji će se pojaviti na površini odmah nakon mešanja - to je znak da je kvas spreman....
20. sep.
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?Ova vrsta kvasca se još naziva živi kvasac. Količina vlage u živom kvascu je 70 procenata. Ona kratko traje i treba uvek da se čuva na hladnom mestu kraći vremenski period....
21. jun
Ukusni brzi štapići bez kvasca i mlekaU posudu sipati brašno i pomešati ga sa solju i praškom za pecivo.
Dodati vodu i ulje pa sve dobro promešati kašikom jer će testo biti prilično mekano. Malo doraditi testo rukom pa ga razvući na blago pobrašnjenoj površini...
08. mart
Pogača bez kvasca za specijalne prilikeNe nadolazi, pošto je bez kvasca. Kad je izvadimo iz rerne uvijamo je da omekša....
04. januar
Neodoljive gozleme bez kvasca na moj načinUmesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti da odmori.
Nakon pola sata, podeliti na 12 delova i formirati loptice. Pokriti plastičnom folijom i ostaviti još 15-ak minuta da odmore.
Za to vreme pripremiti fil....
25. dec.
Mekike bez kvasca sa svežim i kiselim mlekomU kiselo mleko dodajte sodu, so i prašak za pecivo. Promešajte i ostavite da nadođe.
U veliki pleh prosejte brašno. U sredini napravite udubljenje. Razbijte dva jajeta. Dodajte nadošlo kiselo mleko i sveže mleko.
Počnite...
15. jul
KvasacVrste kvasca
Po svojoj vrsti kvasac može da bude od hmelja, leblebija, pasulja, po svrsi - hlebni (za pekarske proizvode), pivski (za pivo i farmaceutske svrhe)....
17. sep.
Pivski KvasacTako dolazimo do zaključka da su pivski kvasac i kvasac za pravljenje hleba rođaci iz porodice tzv. "korisnih mikroorganizama". Obe vrste su predstavnici vrste Saccharomyces....
16. dec.
Ruski kvas od dvopekaOdlijte 1 šolju tečnosti i u njoj rastvorite kvasac sa brašnom. Sipajte kašu nazad u vodu i ostavite kacu 12 sati na toplom da naraste.
Nakon toga rasporedite smesu u flaše i u svaku stavite po 2-3 suve grožđice....
20. jul
Vrste pirinčaVrste pirinča
Najviše rasprostranjene su tri vrste pirinča - beli pirinač koji je originalan za Aziju, pirinač, uzgajan u Africi i divlji pirinač....
18. sep.
Vrste pohovanjaPostoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
23. sep.
Vrste PatlidžanaSve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
06. avgust
Za i protiv pivskog kvascaDruge vrste medicinskih stanja koje povećavaju osetljivost na kvasne gljivice su ulcerozni kolitis ili kolitis čira (oboljenje sistema organa za varenje koje se odlikuje upalom i gnojavim čirevima sluzokože debelog creva)...
18. jun
Živi kvas za hleb (Gajenje i održavanje)Ona može da se baci ili da se ponovo ugradi u kvas pri sledećoj dohrani.
Toliko od mene. Srećno sa Vašim živim kvasom za hleb i neka Vam je ukusno!...
08. jun
Mekike bez kvascaUmutite kiselo mleko sa jajima, sodom i vodom i dodajte smesu u brašno prosejano sa solju.
Zamesite testo koje treba da postane mekano. Ostavite da odstoji oko 20 minuta.
Nakvasite ruke i kidajte loptice od smese razvlačeći...
08. dec.
Pogačice bez kvascaUmutimo 2 jajeta zajedno sa margarinom, prethodno ostavljamo na sobnoj temperaturi da omekšaju. Posle dodajemo ulje, kiselo mleko, so i šećer. Sve dobro umutimo mikserom.
Na kraju pomešamo brašno sa praškom za pecivo i...
01. okt.
Uštipci bez kvascaGotove uštipke bez kvasca stavljati u posudu sa salvetom ili papirnim ubrusom kako bi upili visak masnoce, a potom ih valjati u prah šećer pomešen sa vanilinim šećerom.
Mogu se služiti i uz džem.
Prijatno!...
03. feb.
Vrste začinskog biberaPošto ova vrsta bibera ima mekši i slabiji ukus od ostalih vrsta, koristi se u pripremi raznih salata, začinjenih jela sa sirom, belih sosova i ribe....
14. sep.
Različite vrste lukaPoznato je oko 1.200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima....
14. dec.
Vrste francuskih sirevaU Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Ova zemlja je jedina u svetu koja nudi takvo bogatstvo sireva....
08. jul