Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Kvas i hleb od kvasaKvas i hleb od kvasa
20. sep.
Nakon 7-10 dana će kvas početi da raste, napraviće se balončići, koji će se pojaviti na površini odmah nakon mešanja - to je znak da je kvas spreman....
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?
21. jun
Ova vrsta kvasca se još naziva živi kvasac. Količina vlage u živom kvascu je 70 procenata. Ona kratko traje i treba uvek da se čuva na hladnom mestu kraći vremenski period....
Hleb bez kvasca na sačuHleb bez kvasca na saču
17. feb.
Hleb bez kvasca na saču je veoma uspešan....
Ukusni brzi štapići bez kvasca i mlekaUkusni brzi štapići bez kvasca i mleka
08. mart
U posudu sipati brašno i pomešati ga sa solju i praškom za pecivo. Dodati vodu i ulje pa sve dobro promešati kašikom jer će testo biti prilično mekano. Malo doraditi testo rukom pa ga razvući na blago pobrašnjenoj površini...
Pogača bez kvasca za specijalne prilikePogača bez kvasca za specijalne prilike
04. januar
Ne nadolazi, pošto je bez kvasca. Kad je izvadimo iz rerne uvijamo je da omekša....
Neodoljive gozleme bez kvasca na moj načinNeodoljive gozleme bez kvasca na moj način
25. dec.
Umesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti da odmori. Nakon pola sata, podeliti na 12 delova i formirati loptice. Pokriti plastičnom folijom i ostaviti još 15-ak minuta da odmore. Za to vreme pripremiti fil....
Hleb sa kvasom i dve vrste brašnaHleb sa kvasom i dve vrste brašna
20. nov.
Hleb sa kvasom i dve vrste brašna je gotov....
Mekike bez kvasca sa svežim i kiselim mlekomMekike bez kvasca sa svežim i kiselim mlekom
15. jul
U kiselo mleko dodajte sodu, so i prašak za pecivo. Promešajte i ostavite da nadođe. U veliki pleh prosejte brašno. U sredini napravite udubljenje. Razbijte dva jajeta. Dodajte nadošlo kiselo mleko i sveže mleko. Počnite...
KvasacKvasac
17. sep.
Vrste kvasca Po svojoj vrsti kvasac može da bude od hmelja, leblebija, pasulja, po svrsi - hlebni (za pekarske proizvode), pivski (za pivo i farmaceutske svrhe)....
Pivski KvasacPivski Kvasac
16. dec.
Tako dolazimo do zaključka da su pivski kvasac i kvasac za pravljenje hleba rođaci iz porodice tzv. "korisnih mikroorganizama". Obe vrste su predstavnici vrste Saccharomyces....
Tradicionalni kvas od jabukeTradicionalni kvas od jabuke
14. jun
I najzad kvas je gotov....
Ruski kvas od dvopekaRuski kvas od dvopeka
20. jul
Odlijte 1 šolju tečnosti i u njoj rastvorite kvasac sa brašnom. Sipajte kašu nazad u vodu i ostavite kacu 12 sati na toplom da naraste. Nakon toga rasporedite smesu u flaše i u svaku stavite po 2-3 suve grožđice....
Vrste pirinčaVrste pirinča
18. sep.
Vrste pirinča Najviše rasprostranjene su tri vrste pirinča - beli pirinač koji je originalan za Aziju, pirinač, uzgajan u Africi i divlji pirinač....
Vrste pohovanjaVrste pohovanja
23. sep.
Postoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
Vrste brašnaVrste brašna
23. nov.
I to se primećuje prilikom određivanja tipa i vrste brašna....
Vrste PatlidžanaVrste Patlidžana
06. avgust
Sve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
Vrste flavonoidaVrste flavonoida
20. april
U njemu ima najmanje 30 različitih vrsta!...
Za i protiv pivskog kvascaZa i protiv pivskog kvasca
18. jun
Druge vrste medicinskih stanja koje povećavaju osetljivost na kvasne gljivice su ulcerozni kolitis ili kolitis čira (oboljenje sistema organa za varenje koje se odlikuje upalom i gnojavim čirevima sluzokože debelog creva)...
Živi kvas za hleb (Gajenje i održavanje)Živi kvas za hleb (Gajenje i održavanje)
08. jun
Ona može da se baci ili da se ponovo ugradi u kvas pri sledećoj dohrani. Toliko od mene. Srećno sa Vašim živim kvasom za hleb i neka Vam je ukusno!...
Mekike bez kvascaMekike bez kvasca
08. dec.
Umutite kiselo mleko sa jajima, sodom i vodom i dodajte smesu u brašno prosejano sa solju. Zamesite testo koje treba da postane mekano. Ostavite da odstoji oko 20 minuta. Nakvasite ruke i kidajte loptice od smese razvlačeći...
Pogačice bez kvascaPogačice bez kvasca
01. okt.
Umutimo 2 jajeta zajedno sa margarinom, prethodno ostavljamo na sobnoj temperaturi da omekšaju. Posle dodajemo ulje, kiselo mleko, so i šećer. Sve dobro umutimo mikserom. Na kraju pomešamo brašno sa praškom za pecivo i...
Uštipci bez kvascaUštipci bez kvasca
03. feb.
Gotove uštipke bez kvasca stavljati u posudu sa salvetom ili papirnim ubrusom kako bi upili visak masnoce, a potom ih valjati u prah šećer pomešen sa vanilinim šećerom. Mogu se služiti i uz džem. Prijatno!...
Vrste začinskog biberaVrste začinskog bibera
14. sep.
Pošto ova vrsta bibera ima mekši i slabiji ukus od ostalih vrsta, koristi se u pripremi raznih salata, začinjenih jela sa sirom, belih sosova i ribe....
Različite vrste lukaRazličite vrste luka
14. dec.
Poznato je oko 1.200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima....
Vrste francuskih sirevaVrste francuskih sireva
08. jul
U Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Ova zemlja je jedina u svetu koja nudi takvo bogatstvo sireva....