Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

PinjolePinjole
09. jul
U svetu najveći značaj imaju pinjole koje su gajene u severnoj Kini gde raste korejska pinja. Ima 20 vrsta drveća sa kojeg se skupljaju veće i cenjenije pinjole....
Tikvice sa sosom od pinjolaTikvice sa sosom od pinjola
19. nov.
Pinjole se istucaju na sitno. Bosiljak se iseče na sitno. Kačkavalj se pomeša sa pinjolama, isečenim bosijlkom i pavlakom. Dodaje se so i sve se meša veoma dobro....
Vrste flavonoidaVrste flavonoida
20. april
U njemu ima najmanje 30 različitih vrsta!...
Vrste brašnaVrste brašna
23. nov.
I to se primećuje prilikom određivanja tipa i vrste brašna....
Vrste pirinčaVrste pirinča
18. sep.
Vrste pirinča Najviše rasprostranjene su tri vrste pirinča - beli pirinač koji je originalan za Aziju, pirinač, uzgajan u Africi i divlji pirinač....
Vrste pohovanjaVrste pohovanja
23. sep.
Postoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
Vrste PatlidžanaVrste Patlidžana
06. avgust
Sve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
Pinjata mafiniPinjata mafini
03. sep.
1
Priprema buttermilk-a: Nisam sigurna koji je naš naziv za buttermilk, pa ga neću prevoditi. Pre početka pravljenja mafina, potrebno je napraviti buttermilk tako što se u malu posudicu sipa 10 ml limunovog soka i 100 ml mleka...
Vrste francuskih sirevaVrste francuskih sireva
08. jul
U Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Ova zemlja je jedina u svetu koja nudi takvo bogatstvo sireva....
Vrste začinskog biberaVrste začinskog bibera
14. sep.
Pošto ova vrsta bibera ima mekši i slabiji ukus od ostalih vrsta, koristi se u pripremi raznih salata, začinjenih jela sa sirom, belih sosova i ribe....
Različite vrste lukaRazličite vrste luka
14. dec.
Poznato je oko 1.200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima....
Pinjole - koristi i hranljivi sastavPinjole - koristi i hranljivi sastav
25. mart
Smanjuju rizik od razvoja nekih vrsta raka – velika količina magnezijuma u ​​pinjolama je faktor koji pomaže u smanjenju rizika od razvoja mnogih karcinoma; 7....
Humus sa pinjolamaHumus sa pinjolama
19. avgust
Sipajte gotov humus sa pinjolama u posudu, prelijte maslinovim uljem, pospite alevom paprikom i servirajte sa krekerima ili prepečenim hlebom....
Tradicionalne vrste francuskog hlebaTradicionalne vrste francuskog hleba
01. jul
Hleb u Francuskoj postavljen je na pijedestal. I za to postoji razlog. Francuski majstori kuvari izmislili su tehnologiju za spravljanje možda i najukusnijeg hleba - bageta. Baget je dugačak i tanak. Njegova dužina može...
Najkorisnije vrste ribljeg uljaNajkorisnije vrste ribljeg ulja
26. jun
Druge karakteristike Druge karakteristike vrsta suplemenata sa ribljim uljem uključuju miris, kapsule ili tečni oblik, veličinu i vrstu kapsula i dr. One su važne zbog ličnih preferencija i tolerancije pojedinca....
Najpopularnije vrste testenina (paste)Najpopularnije vrste testenina (paste)
17. mart
Sitnija vrsta ove testenine je poznata kao ripete rigate. Obe vrste testenine se kombinuju sa kremovima od pavlake ili sosovima sa mesom. Ravioli /Ravioli/ - vrsta paste kvadratnog oblika i talasastih ivica....
Vrste preliva za musakuVrste preliva za musaku
16. mart
Postoje razne vrste preliva za musaku. Jedan od njih je tradicionalni preliv, koji se sastoji od 1 čaše kiselog mleka, 1 jajeta, 2 supene kašike brašna i prstohvat soli....
Vrste krompira za prženjeVrste krompira za prženje
14. mart
Ova vrsta je uzeta za standard u državnom testiranju vrsta grupe srednje ranih sorti. Druga tipično kuhinjska vrsta kod nas je Almera. Ona je novija, ali već dobro poznata srednje rana sorta....
Hladne tortilje - 2 vrsteHladne tortilje - 2 vrste
04. avgust
Prva vrsta: Treba da pripremite jedan listić kačkavalja i jedan listić dimljenog vrata i tako da prekrijete tortilju....
Torta Sve vrste čokoladeTorta Sve vrste čokolade
06. feb.
Podeliti tu smesu na tri dela i u svaki deo dodajte različite vrste čokolade. Na koru prvo redajte taman fil, pa braon fil pa svetao fil. Neka ostane u frižideru preko noći....
Humus sa pikantnim pinjolamaHumus sa pikantnim pinjolama
05. maj
Zagrejte nekoliko kapi maslinovog ulja u posudi na ringli i sipajte pinjole, dodajte kašičicu dimljene aleve paprike i zapržite pinjole na kratko....
Sos pesto sa pinjolamaSos pesto sa pinjolama
01. avgust
Ako želite da je ukus pesta zasićeniji, prethodno ispecite pinjole u rerni ili na suvom tiganju. Napomena: Umesto pinjola možete koristiti oljušteno seme suncokreta ili orahe....
Pinja KoladaPinja Kolada
16. januar
Time je usledila pojava i različitih vrsta Pinja kolade....
Vrste supa prema njihovoj osnoviVrste supa prema njihovoj osnovi
24. feb.
Ima pilećih supa, svinjskih, telećih, jagnjećih supa i druge vrste supa od mesa, kao i supe od iznutrica različitih životinja i ptica....
Vrste kafe prema načinu pripremeVrste kafe prema načinu pripreme
04. jun
Evo najčešćih vrsta kafe prema načinu pripreme: Espresso - Najčešća vrsta kafe koja se koristi za pripremu espresa je Robusta....