Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Pirinčano SirćePirinčano Sirće
03. dec.
Ov vrsta sirćeta se pravi od posebnih vrsta pirinča, među kojima je i smeđi pirinač. Pirinačno sirće, koje se pravi u Vijetnamu, nosi naziv dấm gạo или giấm gạo....
Obloge od sirćeta i jaja za osteofiteObloge od sirćeta i jaja za osteofite
25. maj
Dva sveža jajeta stavite u teglu, pa u sipajte jabukovo sirće. Treba da pokrije jaja i da bude prst od njih....
Sirće sa zovomSirće sa zovom
20. april
Zagrejte sirće, vino i šećer u velikoj šerpi. Stavite cvetove u flaše i prelite sirćetom. Dobro zatvorite flaše i ostavite ih tako najmanje 2 nedelje....
Sirće sa zelenim začinimaSirće sa zelenim začinima
25. april
Sipajte ih sve, zajedno sirćetom, biberom i slačicom, u dobro oprane flaše. Zatvorite flaše i ostavite ih na tamno i ne previše hladno mesto na 3-4 nedelje....
Sirće od dženarikaSirće od dženarika
01. jun
Kisele dženairke se stavljaju u žičanu korpicu i potapaju se 2-3 puta u vrelu vodu. Nakon toga se izvade i poređaju na table da se isuše na suncu ili se suše u slaboj rerni, a kad su gotove čuvaju se na suvom mesto. Ako...
Sirće od malineSirće od maline
23. nov.
Prelijte ih sirćetom. Zavežite grlo tegle platnom i držite je 14 dana na suncu. Nakon toga procedite sirće kroz gazu, nalijte ga u fleže i zatvorite ih....
Sirće sa bosiljkom i peršunomSirće sa bosiljkom i peršunom
27. april
Ovo sirće je neverovatno dobro za zelenu salatu....
Domaće sirće od krušakaDomaće sirće od krušaka
15. okt.
Dodajte sirćetnu gljivu ili domaće sirće. Nakon otprilike 2 meseca sirće je gotovo. Ako želite da bude bistar, procedite ga kroz filter papir i čuvajte ga na hladnom mestu....
Domaće sirće od dunjaDomaće sirće od dunja
17. nov.
Procedite, dodajte sirće ili sirćetnu pečurku i sipajte u odgovarajuću posudu za sirćetnu fermentaciju - u ovom slučaju najbolje u balon od vode....
Domaće sirće od naraDomaće sirće od nara
29. januar
Nakon 25 dana na 21 stepen sirće je gotovo. Procedimo i punimo sirće u staklene boce, čuvamo na tamnom i hladnom mestu....
Sirće sa zelenim začinima i cvetićimaSirće sa zelenim začinima i cvetićima
28. april
Malo ugrejte sirće. Stavite cvetove dragoljuba u čiste flaše i prelijte sirćetom. Zatvorite tegle i čuvajte sirće 4 nedelje na tamnom i hladnom mestu. Nakon toga možete zameniti cvetove dragoljuba svežim....
Domaći tonik od koprive i sirćeta za jačanje korena koseDomaći tonik od koprive i sirćeta za jačanje korena kose
19. maj
Ovim receptom za tonik od koprive i sirćeta ćete preduprediti opadanje kose, jačajući koren kose i stimulišući rast kose....
Sirće od maline sa medomSirće od maline sa medom
26. april
Čuvajte gotovo sirće od maline na tamnom i hladnom mestu....
Hleb od pirinčanog brašnaHleb od pirinčanog brašna
03. januar
U odgovarajućoj dubokoj posudi pomešajte sve sastojke. Dobijate tečnu smesu. Sipajte je u kalup za kuglof ili mafine, obložen papirom za pečenje. Ostavite da nadođe 40-45 minuta na toplim. Pecite u prethodno ugrejanoj...
Kolači od pirinčanog brašnaKolači od pirinčanog brašna
27. jul
U posudi umutite žumanca, med, vanilin šećer, maslac, prašak za pecivo i na kraju dodajte pirinčano brašno postepeno. Treba da dobijete mekano testo, koje se neće lepiti po šakama....
Pirinčano BrašnoPirinčano Brašno
18. sep.
Zrna pirinča su 5 do 12 mm dužine i 2 - 3 mm debljine, Obično su bele boje, a neke vrste mogu imati i druge nijanse....
Sirće od maline za salate sa morskim plodovimaSirće od maline za salate sa morskim plodovima
19. nov.
Sirće se procedu kroz veoma sitno sito ili gazu, koja je presavijena na četiri sloja. Raspe se u flaše koje se čuvaju na tamnom i hladnom mestu....
Hleb od pirinčanog i kukuruznog brašnaHleb od pirinčanog i kukuruznog brašna
21. feb.
Postepeno se dodaje jaje (umućeno), so, sirće i preostalo pirinčano brašno sa kukuruznim....
Vrste pohovanjaVrste pohovanja
23. sep.
Postoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
Vrste brašnaVrste brašna
23. nov.
I to se primećuje prilikom određivanja tipa i vrste brašna....
Vrste pirinčaVrste pirinča
18. sep.
Vrste pirinča Najviše rasprostranjene su tri vrste pirinča - beli pirinač koji je originalan za Aziju, pirinač, uzgajan u Africi i divlji pirinač....
Vrste PatlidžanaVrste Patlidžana
06. avgust
Sve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
Vrste flavonoidaVrste flavonoida
20. april
U njemu ima najmanje 30 različitih vrsta!...
Kolač od pirinčanog brašna sa karamelom i breskvamaKolač od pirinčanog brašna sa karamelom i breskvama
12. maj
Staviti 100 šećera da se karamelizuje. Sipati karamel u kalup za kuglof i dok se još nije stegla, naređati oljuštene breskve. Zidove kalupa premazati maslacem. Umutiti jaja sa šećerom. Dodati vanilu i kiselo mleko, pa...
Pirinčane PahuljicePirinčane Pahuljice
05. dec.
Vrste pirinčanih pahuljica Postoji dosta vrsta arare-a. Sve pirinčane pahuljice se razlikuju po veličini, boji i obliku, a takođe se mogu naći i kao slatke, slane i pikantne....