Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pirinčano SirćeOv vrsta sirćeta se pravi od posebnih vrsta pirinča, među kojima je i smeđi pirinač.
Pirinačno sirće, koje se pravi u Vijetnamu, nosi naziv dấm gạo или giấm gạo....
03. dec.
Obloge od sirćeta i jaja za osteofiteDva sveža jajeta stavite u teglu, pa u sipajte jabukovo sirće.
Treba da pokrije jaja i da bude prst od njih....
25. maj
Sirće sa zovomZagrejte sirće, vino i šećer u velikoj šerpi. Stavite cvetove u flaše i prelite sirćetom.
Dobro zatvorite flaše i ostavite ih tako najmanje 2 nedelje....
20. april
Sirće sa zelenim začinimaSipajte ih sve, zajedno sirćetom, biberom i slačicom, u dobro oprane flaše.
Zatvorite flaše i ostavite ih na tamno i ne previše hladno mesto na 3-4 nedelje....
25. april
Sirće od dženarikaKisele dženairke se stavljaju u žičanu korpicu i potapaju se 2-3 puta u vrelu vodu. Nakon toga se izvade i poređaju na table da se isuše na suncu ili se suše u slaboj rerni, a kad su gotove čuvaju se na suvom mesto.
Ako...
01. jun
Sirće od malinePrelijte ih sirćetom.
Zavežite grlo tegle platnom i držite je 14 dana na suncu.
Nakon toga procedite sirće kroz gazu, nalijte ga u fleže i zatvorite ih....
23. nov.
Domaće sirće od krušakaDodajte sirćetnu gljivu ili domaće sirće. Nakon otprilike 2 meseca sirće je gotovo. Ako želite da bude bistar, procedite ga kroz filter papir i čuvajte ga na hladnom mestu....
15. okt.
Domaće sirće od dunjaProcedite, dodajte sirće ili sirćetnu pečurku i sipajte u odgovarajuću posudu za sirćetnu fermentaciju - u ovom slučaju najbolje u balon od vode....
17. nov.
Domaće sirće od naraNakon 25 dana na 21 stepen sirće je gotovo.
Procedimo i punimo sirće u staklene boce, čuvamo na tamnom i hladnom mestu....
29. januar
Sirće sa zelenim začinima i cvetićimaMalo ugrejte sirće.
Stavite cvetove dragoljuba u čiste flaše i prelijte sirćetom. Zatvorite tegle i čuvajte sirće 4 nedelje na tamnom i hladnom mestu.
Nakon toga možete zameniti cvetove dragoljuba svežim....
28. april
Domaći tonik od koprive i sirćeta za jačanje korena koseOvim receptom za tonik od koprive i sirćeta ćete preduprediti opadanje kose, jačajući koren kose i stimulišući rast kose....
19. maj
Hleb od pirinčanog brašnaU odgovarajućoj dubokoj posudi pomešajte sve sastojke. Dobijate tečnu smesu.
Sipajte je u kalup za kuglof ili mafine, obložen papirom za pečenje.
Ostavite da nadođe 40-45 minuta na toplim. Pecite u prethodno ugrejanoj...
03. januar
Kolači od pirinčanog brašnaU posudi umutite žumanca, med, vanilin šećer, maslac, prašak za pecivo i na kraju dodajte pirinčano brašno postepeno.
Treba da dobijete mekano testo, koje se neće lepiti po šakama....
27. jul
Pirinčano BrašnoZrna pirinča su 5 do 12 mm dužine i 2 - 3 mm debljine, Obično su bele boje, a neke vrste mogu imati i druge nijanse....
18. sep.
Sirće od maline za salate sa morskim plodovimaSirće se procedu kroz veoma sitno sito ili gazu, koja je presavijena na četiri sloja.
Raspe se u flaše koje se čuvaju na tamnom i hladnom mestu....
19. nov.
Hleb od pirinčanog i kukuruznog brašnaPostepeno se dodaje jaje (umućeno), so, sirće i preostalo pirinčano brašno sa kukuruznim....
21. feb.
Vrste pohovanjaPostoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
23. sep.
Vrste pirinčaVrste pirinča
Najviše rasprostranjene su tri vrste pirinča - beli pirinač koji je originalan za Aziju, pirinač, uzgajan u Africi i divlji pirinač....
18. sep.
Vrste PatlidžanaSve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
06. avgust
Kolač od pirinčanog brašna sa karamelom i breskvamaStaviti 100 šećera da se karamelizuje. Sipati karamel u kalup za kuglof i dok se još nije stegla, naređati oljuštene breskve.
Zidove kalupa premazati maslacem. Umutiti jaja sa šećerom. Dodati vanilu i kiselo mleko, pa...
12. maj
Pirinčane PahuljiceVrste pirinčanih pahuljica
Postoji dosta vrsta arare-a. Sve pirinčane pahuljice se razlikuju po veličini, boji i obliku, a takođe se mogu naći i kao slatke, slane i pikantne....
05. dec.