Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Turska salata od pšenice sa naromTurska salata od pšenice sa narom
25. jun
U njih dodajte luk, peršun i kuvanu pšenicu. Začinite maslinovim uljem i solju po ukusu. Ako želite, dodajte i malo sirćeta. Pažljivo izmešajte i servirajte tursku salatu od pšenice sa narom....
Kroketi sa pšenicom i dve vrste mlevenog mesaKroketi sa pšenicom i dve vrste mlevenog mesa
26. april
Pšenicu potopite u bujon, da nabubri, pa je pomešajte sa telećim mlevenim mesom i dodajte biber i so....
Burgeri od pšeniceBurgeri od pšenice
23. april
Pšenicu operite i skuvajte, pa čak je možete i prekuvati, u posoljenoj vodi. Ocedite je i stavite u činiju. Dodajte joj sitno iseckane crni i beli luk....
Boza od pšeniceBoza od pšenice
14. april
Brašno dobro prepecite u odgovarajućoj posudi. Kad se ohladi pomešajte sa 1 l vode. U drugoj posudi stavite preostalu vodu da provri sa šećerom. Uz neprestano mešanje dodajte smesu od brašna. Vri 10 minuta. Kad se ohladi...
PšenicaPšenica
06. sep.
Druge rasprostranjene vrste su engleska pšenica, dvozrnast i jednozrnasta spelta, timofejeva pšenica....
Krem od pšenice AšureKrem od pšenice Ašure
14. mart
Preostalu pšenicu ispasirajte kroz cediljku ili na drugi način. U ovaj pire od pšenice dodajte odvojena cela zrna, šećer, mlevene orahe, suvo grožđe i skrob, koji ste prethodno rastvorili u 100 ml hladne vode....
Hlepčići od raži i pšeniceHlepčići od raži i pšenice
11. jul
Rastvorite kvasac u malo zagrejanoj vodi. Dobro promešati da se rastvori. Ne morate da čekate da se aktivira. Pomešajte brašno sa solju u posudi. Napravite udubljenje i u njega sipajte tečne sastojke – ulje i vodu sa kvascem...
Pšenica sa spanaćemPšenica sa spanaćem
22. feb.
Pšenica sa spanaćem je gotova....
Savršena pšenica AšureSavršena pšenica Ašure
05. mart
Imajte u vidu da kada se ohladi pšenica ašure se dodatno zgušnjava. Neka vam je slatko sa savršenom Ašure pšenicom! Pšenica koju sam koristila je bila mnogo čista, ali ukoliko vaša nije prvo je očistite....
Kuvana pšenica (Ašure)Kuvana pšenica (Ašure)
29. sep.
Dodajte i preostalu trećinu pšenice i kuvajte na slaboj vatri dok se smesa ne zgusne. Na kraju dodajte suvo grožđe i ružinu vodu i promešajte. Rasporedite pšenicu u posudice i ukrasite izmrvljenim orasima i cimetom....
Hleb od pšenice, raži i kukuruzaHleb od pšenice, raži i kukuruza
19. dec.
Svilenkasto mekan i veoma ukusan hleb od pšenice, raži i kukuruza!...
Vrste flavonoidaVrste flavonoida
20. april
U njemu ima najmanje 30 različitih vrsta!...
Vrste brašnaVrste brašna
23. nov.
I to se primećuje prilikom određivanja tipa i vrste brašna....
Vrste pirinčaVrste pirinča
18. sep.
Danas posmatrano, pirinač zauzima drugo mesto posle pšenice po količini konzumacije žitarica u svetu. Azija ipak ostaje kntinent gde se ova vrsta žitarice najviše poštuje....
Vrste pohovanjaVrste pohovanja
23. sep.
Postoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
Vrste PatlidžanaVrste Patlidžana
06. avgust
Sve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
Kuvana pšenica sa jabukamaKuvana pšenica sa jabukama
03. dec.
Na bugarskoj trpezi prisustvuje pšenica, koja je simbol Hristovog vaskrsenja. Kao varivo, ona sadrži mnogo korisnih sastojaka i mikroelemenata. Pšenicu potopimo u hladnu vodu na dva sata....
Pšenične tortiljePšenične tortilje
29. okt.
Gotove pšenične tortilje uvijte u krpu, ako ćete ih jesti skoro. U suprotnom ih čuvajte uvijene u aluminijumsku foliju u slabo zagrejanoj rerni....
Vrste francuskih sirevaVrste francuskih sireva
08. jul
U Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Ova zemlja je jedina u svetu koja nudi takvo bogatstvo sireva....
Vrste začinskog biberaVrste začinskog bibera
14. sep.
Pošto ova vrsta bibera ima mekši i slabiji ukus od ostalih vrsta, koristi se u pripremi raznih salata, začinjenih jela sa sirom, belih sosova i ribe....
Različite vrste lukaRazličite vrste luka
14. dec.
Poznato je oko 1.200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima....
Pšenične mekinjePšenične mekinje
03. jul
Pšenične mekinje predstavljaju sekundarni proizvod, koji se dobija od mlevene pšenice....
Kuvana pšenica sa pčelinjim polenomKuvana pšenica sa pčelinjim polenom
08. dec.
Pšenica se opere i stavlja u šerpu da provri. Voda, koju dodajete treba da bude u odnosu približnom jedan prema četiri. Kuvajte na ringli oko pola sata....
Fokača sa brašnom od spelte i jednozrne pšeniceFokača sa brašnom od spelte i jednozrne pšenice
30. januar
Fokaču sa brašnom od spelte i jednozrne pšenice pecite u zagrejanoj rerni na 230 stepeni 20-25 minuta dok ne bude gotova....
Salata od pšenice Tabule sa nanom i mentomSalata od pšenice Tabule sa nanom i mentom
22. jul
Zdrav recept za salatu od pšenice Tabule bez termičke obrade, pogodnu i za oni koji se hrane sirovom hranom. Natopimo namrvljenu pšenicu u izvorskoj vodi tokom jedne noći i dobro je operemo....