Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

SaponiniSaponini
18. sep.
Drugi izvori važnih saponina su jaglika, bršljen, divlji kesten. Veliki broj lekovitih biljaka sadrži razne vrste saponina....
SapodilaSapodila
30. dec.
Sapodila /Manilkara Sapota/ je poznata još i kao drveni krompir, predstavlja je zimzeleno drvo, koje ima glatko stablo i gustu koru. Sapodila pripada porodici Sapotaceae....
Vrste pohovanjaVrste pohovanja
23. sep.
Postoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
Vrste brašnaVrste brašna
23. nov.
I to se primećuje prilikom određivanja tipa i vrste brašna....
Vrste pirinčaVrste pirinča
18. sep.
Vrste pirinča Najviše rasprostranjene su tri vrste pirinča - beli pirinač koji je originalan za Aziju, pirinač, uzgajan u Africi i divlji pirinač....
Vrste PatlidžanaVrste Patlidžana
06. avgust
Sve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
Vrste flavonoidaVrste flavonoida
20. april
U njemu ima najmanje 30 različitih vrsta!...
Vrste začinskog biberaVrste začinskog bibera
14. sep.
Pošto ova vrsta bibera ima mekši i slabiji ukus od ostalih vrsta, koristi se u pripremi raznih salata, začinjenih jela sa sirom, belih sosova i ribe....
Različite vrste lukaRazličite vrste luka
14. dec.
Poznato je oko 1.200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima....
Vrste francuskih sirevaVrste francuskih sireva
08. jul
U Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Ova zemlja je jedina u svetu koja nudi takvo bogatstvo sireva....
Vrste preliva za musakuVrste preliva za musaku
16. mart
Postoje razne vrste preliva za musaku. Jedan od njih je tradicionalni preliv, koji se sastoji od 1 čaše kiselog mleka, 1 jajeta, 2 supene kašike brašna i prstohvat soli....
Vrste krompira za prženjeVrste krompira za prženje
14. mart
Ova vrsta je uzeta za standard u državnom testiranju vrsta grupe srednje ranih sorti. Druga tipično kuhinjska vrsta kod nas je Almera. Ona je novija, ali već dobro poznata srednje rana sorta....
Tradicionalne vrste francuskog hlebaTradicionalne vrste francuskog hleba
01. jul
Hleb u Francuskoj postavljen je na pijedestal. I za to postoji razlog. Francuski majstori kuvari izmislili su tehnologiju za spravljanje možda i najukusnijeg hleba - bageta. Baget je dugačak i tanak. Njegova dužina može...
Najkorisnije vrste ribljeg uljaNajkorisnije vrste ribljeg ulja
26. jun
Druge karakteristike Druge karakteristike vrsta suplemenata sa ribljim uljem uključuju miris, kapsule ili tečni oblik, veličinu i vrstu kapsula i dr. One su važne zbog ličnih preferencija i tolerancije pojedinca....
Najpopularnije vrste testenina (paste)Najpopularnije vrste testenina (paste)
17. mart
Sitnija vrsta ove testenine je poznata kao ripete rigate. Obe vrste testenine se kombinuju sa kremovima od pavlake ili sosovima sa mesom. Ravioli /Ravioli/ - vrsta paste kvadratnog oblika i talasastih ivica....
Hladne tortilje - 2 vrsteHladne tortilje - 2 vrste
04. avgust
Prva vrsta: Treba da pripremite jedan listić kačkavalja i jedan listić dimljenog vrata i tako da prekrijete tortilju....
Torta Sve vrste čokoladeTorta Sve vrste čokolade
06. feb.
Podeliti tu smesu na tri dela i u svaki deo dodajte različite vrste čokolade. Na koru prvo redajte taman fil, pa braon fil pa svetao fil. Neka ostane u frižideru preko noći....
Vrste supa prema njihovoj osnoviVrste supa prema njihovoj osnovi
24. feb.
Ima pilećih supa, svinjskih, telećih, jagnjećih supa i druge vrste supa od mesa, kao i supe od iznutrica različitih životinja i ptica....
Vrste kafe prema načinu pripremeVrste kafe prema načinu pripreme
04. jun
Evo najčešćih vrsta kafe prema načinu pripreme: Espresso - Najčešća vrsta kafe koja se koristi za pripremu espresa je Robusta....
Pirinač - različite vrste, različita pripremaPirinač - različite vrste, različita priprema
16. sep.
Ova vrsta italijanskog pirinča se ne preporučuje samo za rižoto, nego i za druge razne vrste predjela i hrane, koja se priprema u rerni....
Vrste sočiva. Sve o sočivuVrste sočiva. Sve o sočivu
22. januar
Ono je veoma ukusno i ima prijatnu aromu, pa zato spada u omiljene vrste. Osim što je ukusno i aromatično, ovo sočivo se veoma lako i brzo priprema. 2....
Najpopularnije vrste kačkavalja širom svetaNajpopularnije vrste kačkavalja širom sveta
07. april
Navešćemo vam vrste koje svakako zaslužuju da ih makar jednom probate. Gauda Žuti sir iz Holandije. Karakteriše ga glatka voštana kora i okrugli oblik. Za njega su karakteristične fine arome....
Salata sa dve vrste grožđaSalata sa dve vrste grožđa
07. avgust
Pomešaju se sa dve vrste grožđa. Prelivamo hladnim i slatkim dresingom i dobro promešamo. Servira se u posudi ili u čaši, posuto smeđim šećerom. Ukusno i puno vitamina....
Marmelada sa tri vrste voćaMarmelada sa tri vrste voća
05. avgust
Šljive treba da budu dobro uzrele. Očistimo drške i koštice, prelivamo ih sa 2 šolje vode i kuvamo dok ne omekšaju. Kad se ohlade, pasiramo ih. Operemo jabuke i očistimo od semenki. Isečemo na četvrtine, prelivamo sa tri...
Piletina sa četiri vrste siraPiletina sa četiri vrste sira
09. mart
1
Pileće šnicle stavite u kesu, pa ih blago izlupajte, samo da se malo stanje. Stavite ih jednu preko druge u tepsiju i pobiberite. U posudu sipajte pavlaku za kuvanje, narendajte parmezan i plavi sir dobro izmrvite. Začinite...