Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Vrste francuskih sirevaVrste francuskih sireva
08. jul
U Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Ova zemlja je jedina u svetu koja nudi takvo bogatstvo sireva....
Umak od sireva i tamnog pivaUmak od sireva i tamnog piva
07. maj
Servirajte umak od sireva i tamnog piva sa slanim krekerima, čipsom ili prepečenim kriškama....
Pene rigate sa pet sireva i pavlakomPene rigate sa pet sireva i pavlakom
25. okt.
Sipajte isečene komade sireva i mešajte dok se ne pomešaju i rastope. Dodajte pavlaku i ponovo pomešajte da se pavlaka i sirevi dobro pomešaju....
Šampinjoni sa nadevom od sireva i pavlakeŠampinjoni sa nadevom od sireva i pavlake
09. sep.
Šampinjone dobro oprati pod tekućom vodom, ukloniti stabla i ostaviti ih u cediljki da se dobro iscede šeširi. Za nadev umutiti maslinovo ulje sa žumancem, dodati narendani parmezan, kiselu pavlaku, krem sir, sitno naseckan...
Novogodišnja bombica od sireva sa naromNovogodišnja bombica od sireva sa narom
09. januar
U posudi izgnječite sve sireve zajedno sa začinima i većim delom zrna nara. Ostale ostavite za dekoraciju. Orašaste plodove zapecite na suvom tiganju i takođe dodaje u ostale sastojke. Dobro promešajte. 2....
Pohovani sirevi za neočekivane gostePohovani sirevi za neočekivane goste
19. avgust
Sa receptom vam prosto dajemo jedan promer, ali vi možete staviti razne vrste sireva u zavisnosti od toga šta imate u frižideru, kada treba da pripremite nešto od ničega....
Pohovani sirevi sa gaziranom vodomPohovani sirevi sa gaziranom vodom
31. januar
Dva belanca mikserom umutimo u posebnoj posudi na sneg. U drugoj umutimo dva žumanca + gaziranu vodu + brašno, nakon toga prebacujemo belanca u žumanca, malo promešamo po ivicama, pazimo da mekana smesa ne padne. U...
Pohovani topljeni sirevi sa kornfleksomPohovani topljeni sirevi sa kornfleksom
01. april
Sir isećemo na krugove, debljine oko 1 cm. Prvo ih potopimo u ledenu vodu, posle u brašno, posle u jaja i na kraju u kornfleks. Pržimo u ugrejanom ulju i ocedimo na ubrusu pre serviranja....
Integralne makarone sa miksom sireva iz rerneIntegralne makarone sa miksom sireva iz rerne
19. mart
Integralne makarone sa miks sirevima iz rerne su veoma ukusne....
Topljeni sirevi sa koricom od krompiraTopljeni sirevi sa koricom od krompira
08. april
Pržite sireve dok ne dobiju zlatnu boju. Po želji možete servirati sa slatkom od borovnica....
Pohovani sirevi sa taljatelama od tikvicaPohovani sirevi sa taljatelama od tikvica
15. mart
Ovaj recept se pretvorio u umetničku kulinarsku terapiju za mene. Pošto nemam spravu za oblikovanje špageta od povrća, igram se sa ljuštilicom i oštrim nožem. Opranu i osušenu tikvicu sečemo na trake i svaku traku na...
Mleveno meso, boranija i sirevi u đuvečariMleveno meso, boranija i sirevi u đuvečari
21. feb.
Mleveno meso upržiti u malo ulja. Dodati nadrobljen paradajz, naseckanu papriku i boraniju. Dodati začine i skloniti sa vatre. Dodati krem sir, naseckan na parčiće, pa promešati. Smesu podeliti u đuvečare, odozgo narendati...
Zapečeno jelo sa dve vrste krompira i sirevimaZapečeno jelo sa dve vrste krompira i sirevima
27. nov.
Odozgo porešajte kriške krompira od jedne vrste i malo po ivicama pleha, malo da se preklapaju....
Vrste pirinčaVrste pirinča
18. sep.
Vrste pirinča Najviše rasprostranjene su tri vrste pirinča - beli pirinač koji je originalan za Aziju, pirinač, uzgajan u Africi i divlji pirinač....
Vrste pohovanjaVrste pohovanja
23. sep.
Postoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
Vrste PatlidžanaVrste Patlidžana
06. avgust
Sve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
Vrste flavonoidaVrste flavonoida
20. april
U njemu ima najmanje 30 različitih vrsta!...
Vrste brašnaVrste brašna
23. nov.
I to se primećuje prilikom određivanja tipa i vrste brašna....
Najskuplji sireviNajskuplji sirevi
05. dec.
Na pozadini ostalih sireva, postoji nekoliko koji se definitivno izdvajaju od svih. Ovi sirevi spadaju u izvanrednu listu najskupljih sireva na svetu....
Vrste začinskog biberaVrste začinskog bibera
14. sep.
Pošto ova vrsta bibera ima mekši i slabiji ukus od ostalih vrsta, koristi se u pripremi raznih salata, začinjenih jela sa sirom, belih sosova i ribe....
Različite vrste lukaRazličite vrste luka
14. dec.
Poznato je oko 1.200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima....
Slani zalogaji od sirevaSlani zalogaji od sireva
24. januar
Slani zalogaji od sireva su super meze za belo vino, pogodno za svaku prazničnu trpezu....
Pohovani trouglovi od sirevaPohovani trouglovi od sireva
15. okt.
Otvorite sireve. Uvaljajte prvo samo u brašno. Potopite u jaja, nakon toga u brašno sa prezlami i ponovo u jaja. Ugrejte tiganj sa mašću i pržite sireve sa obe strane dok ne dobije zlatnu boju....
Pile punjeno mešavinom sirevaPile punjeno mešavinom sireva
06. nov.
Isecite sireve i maslac na kockice. Napunite pile dobijenim nadevom. Zašijte ga debelim koncem. U posudi pomešajte pavku sa začinima i namžte pile....
Loše vesti za ljubitelje sireva!Loše vesti za ljubitelje sireva!
15. avgust
Pre nego počnete da mezite omiljeni sir Ementaler, korisnoje da se upoznate sa potencijalnim rizicima koje u sebi nosi ovaj mlečni proizvod. Novo (osporavano) istraživanje tvrdi da konzumacija sira, proizvedenog od sirovog...