Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
O koristima zelenog lisnatog povrćaZeleno lisnato povrće je odličan izvor vitamina A, C i K, ovo povrće je važan deo dnevnog menija. Takođe je bogato kalcijumom i magnezijumom.
Zeleno lisnato povrće blagotvorno utiče na procese varenja....
14. jun
Kako da pravilno očistite zeleno lisnato povrće pre konzumacije?Koliko god korisno bilo zeleno lisnato povrće, mora se dobro očistiti i oprati pre konzumiranja....
31. avgust
Lisnato testo sa povrćem i piletinomProdinstati na ulju luk, beli luk, zelenu papriku i crvenu papriku. Kad povrće omekša, dodati sitno iseckanu piletinu. Začiniti začinima. Ostaviti sa strane da se ohladi.
Razvući lisnato testo i iseći na kocke....
08. april
O koristima lisnatog povrćaNajpopularniji predstavnci lisnatog povrća su spanać, kupus, zelena salata, peršun, kiseljak, kopriva, zelje.
Zelene biljke su dragocen izvor kalcijuma....
25. nov.
Zeleno povrće se bori protiv depresijeNjen najbolji izvor je sirovo zeleno povrće - salate, spanać, grašak, peršun, brokoli. Probajte svakodnevno da konzumirate po 1-2 grama svežeg zelenog lisnatog povrća....
07. jul
Povrće u đuvečariDodajte ih u povrće zajedno sa krompirom i ostavite da se jelo dinsta oko pola sata.
Na kraju dodajte so, biber i alevu papriku i bosiljak po ukusu....
25. maj
Zeleno zdravlje na tanjiruRecept počinjemo pripremom povrća. Bebi spanać, koprivu, maslačak, list rotkvice, mladi luk i sremuš operemo detaljno i isečemo na trakice. U dublji tiganj stavimo maslac i svo povrće....
27. april
Piletina, povrće i prosoPred služenje, proso poprskati limunovim sokom, posuti naseckanim peršunom, preliti pripremljenim povrćem i dodati pečenu piletinu....
05. april
Raznobojno povrće u rerniNe stavljajte vodu, jer će povrće pustiti, a cilj je da ga pečemo, a ne da ga kuvamo.
Pecite oko 30 minuta na 200 stepeni, nakon toga dodajte i batat u ostalo povrće....
04. jun
Ređano povrće u rerniPovrće u rerni se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C otprilike sat vremena.
Po želji se posipa mirođijom ili belim lukom.
Ređano povrće u rerni je odgovarajuće jelo kako za garnirung, tako i za glavno jelo....
18. mart
Pečeno povrće u kesiPovrće iz rerne se peče u prethodno zagrejanoj rerni na oko 180 stepeni dok ne bude gotovo sve pečeno povrće u kesi....
03. avgust
Dijetalno povrće u rerniPripremljeno pečeno povrće se izvadi i prelije sa nekoliko kapi soka od limuna.
Pospite seckanim peršunom i mirođijom vaše dijetalno jelo.
Dijetalno povrće u rerni dopunite zelenom salatom....
22. jun
Zeleno sočivoKuvano sočivo se ocedi od vode, ostavi da se ohladi, a povrće i začini iz kuvanja se uklone. Kuvano sočivo se pomeša sa spanaćem....
14. mart
Povrće sa karijemSvo povrće iseckajte prodinstajte sa 1 kašikom ulja i 3 kašike vode.
Prvo dinstajte na jakoj vatri, pa kada se malo prodinsta, onda smanjite vatru. Ostavite da se krčka....
11. januar
Povrće na pariUnutra sipajte prethodno očišćeno i sitno seckano povrće.
Stavite poklopac i ostavite da se kuva 20-25 minuta.
Poslužite gotovo povrće posuto sa malo soli, bibera i maslinovog ulja....
27. avgust
Svinjetina i povrće u đuvečariSvinjetina i povrće u đuvečari pečete sat vremena i 30 minuta, nakon što je provreo....
04. jul
Pečeno povrće u paradajz sosuPecite ukusno povrće u rerni na 200 stepeni otprilike 40 minuta (ili dok povrće ne omekne).
Malo pre nego što bude gotovo, skida se folija i povrće se peče još otprilike 10 minuta....
22. jul
Dinstano povrće za garnirBrokoli iskidajte na ružice. Stablo brokolija oljuštite i secite na kockice.
Šargarepu i papriku kuvajte na pari, kad bude skoro gotovo, dodajte brokoli i kelj. Izvadite u posudu.
Prelijte maslinovim uljem ili stavite...
20. april
Pečeno povrće iz rerneNakon toga se skida folija i povrće iz rerne se peče dok ne dobije lepu boju. Gotovo povrće se pomeša sa iseckanom mirođijom....
22. avgust
Pečeno povrće sa siromOčistite i isecite povrće. Ispecite ih na gril tiganju ili na roštilju. Poređajte ih u odgovarajući tanjir. Nakon toga ispecite koziji sir i poređajte ga preko povrća....
20. feb.
Povrće na seoski načinPovrće se opere pažljivo, šargarepa se oljušti i iseče na krugove, tikvice se ne ljušte i iseku na krupnije komade.
Patlidžan se takođe ne ljušti, krupno se iseče i posoli, da se ocedi gorak sok....
24. jul
Kuvano povrće sa kobasicomKad je povrće omekšalo, dodajemo prženu kobasicu i skuvan i isceđen pasulj, možemo koristiti iz konzerve. Kuvamo još malo, dok jelo ne ostane sa malo sosa....
16. maj
Povrće na gril tiganjuOvom smesom prelivamo povrće.
Nakon toga ih pečemo na gril tiganju dok ne budu gotovi....
03. april