Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zrakoperka u foliji iz rerneOčistimo zrakoperku, skidamo joj glavu i rep i operemo je.
Osušimo krpom. Posolimo i pobiberimo ribu.
Posipamo i sa malo suvog ruzmarina. U utrobu stavljamo malo soli i bibera....
19. dec.
ZrakoperkaEto zašto je najbollje konzumirati zrakoperku dok je još sveža.
Zrakoperka u kulinarstvu
Meso zrakoperke je ukusno i upečatljivo za svakog ljubitelja morske kuhinje....
03. okt.
Zrakoperka pečena na roštiljuZrakoperka pečena na roštilju se preliva sosom od kiselog mleka, soli, maslinovog ulja, istucanog belog luka, iseckane mirođije....
14. okt.
Supa od zrakoperkePrelijte očišćenu ribu sa 5 šolja vode. Skuvajte je 20 minuta zajedno sa usitnjenim lukom i peršunom.
Dodajte ulje, biber i so. Izvadite ribu i procedite dobijeni bujon.
Vratite bujon nazad na vatru i dodajte pirinač...
04. jul
10 namirnica bogatih magnezijumom, koje su veoma korisneLosos, skuša i zrakoperka imaju visok saržaj magnezijuma.
178 g filea lososa 53 mg magnezijuma što 13 % od preporučene dnevne doze....
03. dec.
Kalifornijska pastrmkaOpis mesa kalifornijske pastrmke
Kalifornijska pastrmka je nežna riba sa krljuštima iz porodice zrakoperki, deo porodice lososa. Njihovo meso može biti bele, roze ili narandžaste boje....
05. maj