Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Nekoliko važnih razloga da pijete sok od dinje

Nekoliko važnih razloga da pijete sok od dinje

Dinja

Nema boljeg i ukusnijeg sredstva za nabavljanje vitamina nego iz voćnih sokova i sokova od povrća. Naravno, mislimo na one koje ste vi sami napravili, a ne one sa sumnjivim sastojcima, koji se prodaju u prodavnicama. Zaboravite za hemijske dodatke koje uzimate u apotekama. Efekat ukusnog i ceđenog soka je dosta moćniji.

Jedna od najboljih vrsta voća pomoću koje možete dostaviti korisne materije jeste dinja. Sok od ovog ukusnog voća ima nizak sadržaj kalorija, ublažava želju za slatkim i dostavlja organizmu vitamine B i C, kao i minerale kao što su kalijum, magnezijum, kalcijum i cink. A to nije sve!

Sok od dinje ima visok sadržaj rastvorljivih vlakana koja pomažu da se snizi visok nivo holesterola. Jedna čaša ovog osvežavajućeg soka potpomaže uklanjanje naslaga, koje se veoma brzo izbacuju iz organizma.

Ovo voće pomaže u jačanju kostiju i zuba, jer obezbeđuj epotrebne količine kalcijuma.

Budući da se dinja uglavnom sastoji od vode, a sok od nje vam obezbeđuje važne minerale poput kalijuma, magnezijuma, gvožđa i cinka, ona je najbolja alternativa mineralnoj vodi. Ovo voće se sastoji od 90% vode i odlično je sredstvo za hidrataciju tela.

Dinja sadrži i nerastvorljiva vlakna koja potpomažu varenje. Čaša soka od dinje vam gotovo odmah može rešiti problem sa zatvorom i nadutošću. Takođe, ovaj sok poboljšava rad bubrega, pa pomaže i da se na efikasan način oslobodimo toksina.

Osobe koje imaju hipertoniju mogu iskoristiti sve blagodeti ovog soka, jer on snižava visok krvni pritisak. Razlog tome jeste kalijum koji pomaže u borbi sa ovim stanjem.

Istraživanja su pokazala da jedna čaša soka od dinje sadrži 34% dnevnih potreba za vitaminom C. Ovaj vitamin ima važnu ulogu u jačanju i stimulisanju imunog sistema.

Ovaj voćni napitak sadrži i sve osnovne minerale i vitamine, koji su potrebni za pravilan razvoj ploda. Takođe, ublažava i česte probleme koji se javljaju za vreme trudnoće, kao što su loše varenje i gasovi.

Ako se još uvek niste uverili u sve koristi soka od dinje, onda treba da znate da vam on može pomoći i da smršate. Pijte po jednu čašu svakog dana. Ovaj napitak se smatra jednim od najboljih načina za prirodno čišćenje organizma, ubrzava metabolizam, sagoreva kalorije i doprinosi da smršate.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji