bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Za šta je koristan jasmin?

Za šta je koristan jasmin?

Nina IvanovaNina Ivanova
Početnik
45236
Za šta je koristan jasmin?

Jasmin se koristi kao začin i kao lekovita biljka. Listovi se mogu koristiti kao začin za salatu, a cvetovi čiste vazduh u prostoriji. Aroma jasmina ima lekovita svojstva. Listovi jasmina sadrže eterična ulja.

Kinezi već dugo konzumiraju jasmin u vidu biljnog čaja. Oni su upoznati sa tajnama i korisnim svojstvima ove biljke. Jasmin se može koristiti kod problema sa varenjem, za jačanje imuniteta, za umirenje nervnog sistema i za srce.

On je bogat antioksidansima i ima antivirusna svojstva. Čaj od jasmina pomaže u borbi sa ćelijama raka, snižava holesterol i krvni pritisak. Masaža sa eteričnim uljem jasmina pomaže kod depresije i teskobe.

Poslednjih godina se jasmin, osim u vidu čaja, koristi i u formi eteričnog ulja. On se nalazi u sredstvima za higijenu, a takođe se koristi i u aromaterapiji. Aroma jasmina umiruje nervni sistem samo ako ga pomirišete. Dokazano je da masaža tela sa uljem od jasmina vam može pomoći da se izborite sa depresijom.

Jasmin sadrži antioksidanse i pomaže u borbi sa ćelijama raka. Ako masirate stomak sa eteričnim uljem jasmina, normalizovaćete krvni pritisak, poboljšaćete disanje i krv će vam se snabdeti kiseonkom. Ulje jasmina pomaže da se izborite sa depresijom i panikom, a nakon masaže sa ovim uljem osećaćete se energično i poletno.

Za šta je koristan jasmin?

Jasmin u vidu eteričnog ulja se koristi za bolove u mišićima i za rane. On ima antivirusno dejstvo, pa ga to čini dosta korisnim u zimskom periodu kada s epije kao čaj.

Čaj od jasmina pomaže da se snizi holetserol i nivo triglicerida.

Ka čaj pomaže i kod nesanice i glavobolje. Takođe, možete piti ovaj čaj da usporite procese starenja.

Ako želite da smršate, takođe možete piti ovaj čaj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest