bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Kako se prave ukusne šnicle

Kako se prave ukusne šnicle

Nina NordNina Nord
Džedaj
10417
Kako se prave ukusne šnicle

Prave šnicle od mesa se ne prave od mlevenog mesa, nego od celog parčeta mesa, koje se izlupa kao šnicla. Šnicle su omiljene vekovima i među glavnim su jelima u evropskoj kuhinji.

Jedna od najpoznatijih šnicli je bečka šnicla. Šnicla se može pripremati od različitog mesa - pilećeg, telećeg, ćurećeg.

Šnicla od mlevenog mesa nije puno rasprostranjena u evropskoj kuhinji. Moguće je da se napravi šnicla od sitno iseckanog povrća od kojeg se napravi ćufta u pohuje se sa jajima i prezlama.

Za kvalitetno pripremljene šnicle je veoma važno meso koje koristite. Najukusnije su šnicle pripremljene od mesa od telećeg buta ili svežeg telećeg ribića. Ukusne su i šnicle od pilećih ili ćurećih grudi.

Šnicle se razlikuju ne samo po izgledu mesa koje se koristi, nego i po metodi pohovanja. Klasičan metod pohovanja je francuski, koje kojeg je meso koje se pohuje prvo uvalja u brašno, posle u jaja i prže, i bečni - meso se uvalja u brašno, posle u jaja, posle u prezle i prži i ugrejanoj masnoći.

Kako se prave ukusne šnicle

U smesu za pohovanje šnicli možete dodati susam ili začine po ukusu. Druga metoda pohovanja je da se meso uvalja u brašno, da se potopi u smesu od jaja i jedne supene kašike ulja, da se posoli i potopi u prezle. Smesa za pohovanje se pritiska nožem preka mesu i ponovo se topi u jaje i ponovo u prezle.

U maslinovo ulje se dodaje malo soka od limuna, so i biber i muti viljuškom na penu. Meso se pohuje u brašnu, potapa u smesu od maslinovog ulja i nakon toga ponovo u brašno, nakon toga se prži u ugrejanoj masnoći.

Vroma interesantno bude ako pre pohovanja potopite meso u smesu od jaja i senfa. Gotove šnicle možete posuti svežim sokom od limuna. Zato se šnicle uvek serviraju sa polovinom ili četvrtinom limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest