bonapeti.rs»Članci»Ishrana kod problema»3 stvari koje se dešavaju kada prestanete da jedete mlečne proizvode

3 stvari koje se dešavaju kada prestanete da jedete mlečne proizvode

HrisiHrisi
Početnik
40
Prestanak konzumiranja mleka

Kada je Dina Čejni otišla na godišnji pregled, njen lekar joj je dao savet koji je da zvučao ludo. Dao joj je savet da prestane da konzumira sir.

Nakon nekog vreman, Dina je primetila promene u težni. Krvni pritisak i holesterol su bili u normalnom stanju, a ona je uspela da skine nekoliko kilograma. Prestanak sa sriom je bio lak način da smanji kalorije.

U početku je ona bila skeptična zbog preporuke svog lekara, pošto je jako volela sir i jela ga je skoro svaki dan. Još više, to je uticalo i na njenu profesiju, jer se Dina bavila pisanjem kuvara. Ona nije mogla da pomisli da će odustati od nečega što obožava, i nervirala se da bi to moglo loše da utiče na njen posao.

Ipak, u ime sopstvenog zdravlja, ona je odlučika da proba i shvatila je brzo da se oseća bolje. Nekoliko meseci je prestala da jede kravlje mleko i sladoled - dve druge stvari koje nenormalno voli. Nakon toga, Dina je potpuno prestala sa konzumiranjem mlečnih proizvoda. Ona ih je zamenila biljnim mlekom. U kuhulji je koristila druge sastojke kako bi postigla omiljene ukuse kao što su nutritivni kvasac, paradajz pire i miso.

To se desilo pre četiri godine i traje i do danas. Čejni je čak napisala i knjigu, posvećenu ishrani bez mlečnih proizvoda i koristi od toga. Hajde da visimo 3 stvari koje su na nju ostavile najveći utisak.

Njeni stomačni problemi su nestali

Dina je pratila od stomačnih problema, nadutosti i gasova. Nije ni slutila da je za to krivo mleko, ali nakon što je prestala sa upotrebnom, shvatila je da je diskomfort nestao. Nakon kratkog istraživanja Dina je ustanovila da je 65 % ljudi netolerantnost na laktozu i da je to možda jedan od njih.s

Alergije su joj postale lakše

Netolerancija na laktozu

Dosadno zapušavanje nosa i bolne infekcije su bile dobro poznat deo života ove mlade žene dok je konzumirala mlečne proizvode. Kada je prestala sa njima, ti problemi nisu potpuno nestali, ali su postali podnošljiviju. Skoro je zaboravila kako je to da imaš infekciju, kao i ostala neraspoloženja.

Ona je smršala

Mršavljenje

Dina je skinula oko 5 kg kada je prestala da jede mlečne proizvode. Po njenom mišljenju u njima ima nešto što tera da se povećavaju kilogrami, sve zavisi od kalorija i toga da li ste rešili da se prejedete ili da jedete umereno.

Danas je ona dodala malo parmezana u svoje recepte, kao i pola šolje nemasnog, visokopriteinskog islandskog mleka, što može da dozvoli nekoliko dana nedeljno. Dina kaže da kada adaptiraš mlečne proizvode, to ubija laktozu i ona se oseća bolje dok jede tu hranu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest