bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Savršena smesa za palačinke se pravi ovako

Savršena smesa za palačinke se pravi ovako

palačinke

Svako može da pravi palačinke, ali ne može svako da napravi savršene palačinke. Iako pravljenje palačinaka deluje kao nešto što može da radi i malo dete, i to ima svoje finese.

Za jedan od proverenih recepata za palačinke vam je potrebno: 3 jajeta, 1 vanila, 2 supene kašike ulja, 1/2 kašičice šećera, 300 ml vode, 400 ml mleka, oko 600 g brašna.

Umutite jaja, šećer, so, ulje i vanilu. Nakon toga dodajte po malo vode i mleka, ne prestajete da mešate. Dodajte i po malo brašna (stavite koliko smesa upije). Cilj je da dobijemo smesu gustine boze. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Ovo je jedan od klasičnih recepata za palačinke. Ali ako želite da zaista napravite savršenu smesu za palačinke, nije potrebno samo da ga pratite. Treba da se pobrinete za još nekoliko stvari.

1. Pravite palačinke od kvalitetnih sastojaka. Uverite se da su mlekom jaja i brašno sveži. Da biste dobili lepu smesu, poželjo je da koristite tek otvorenu vanilu, a ne neku što je stajala, .

2. Da se ne bi stvarale grudvice u smesu, dodajte brašno postepeno, zajedno sa mlekom. Za još bolji efekat prosejte brašno.

smesa za palačinke

3. Ostavite testo da odstoji 10-15 minuta u frižidru.

4. Korišćenje dobrog tiganja je od glavnih stvari za pripremu savršenih palačinaka. Kupite specijalan tiganj za palačinke sa debelim dnom koje se ne lepi.

5. Stavite malu kockicu maslaca u tiganj kad se dobro ugreje. Kvalitet maslaca je takođe važan za dobre palačinke. Nakon što napravite palačinke, možete ih namazati maslcem dok su još tople. Tako će ostati mekše.

6. Kada vidite da po površini palačinaka počinju da se stvaraju balončići, okrenite sa druge strane da biste sprečili pojavu rupa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest