bonapeti.rs»Članci»Dijeta kod Problema»Trodnevna dijeta sa čorbom za čišćenje organizma

Trodnevna dijeta sa čorbom za čišćenje organizma

Maria SimovaMaria Simova
Autor
215604
Dijeta sa supom

S vremena na vreme je porebno da pročistimo organizam kako bi funkcionisao bolje i u isto vreme će da se poboljša zdravstveno stanje.

Da biste to uradili, možete da koristite trodnevnu dijetu u kojoj možete da jedete koliko god želite... čorbu!

Da - čorbu, na kraju krajeva, to je odlična hrana, koja će izbaciti sve toksine iz tela i osiguraće mu sve potrebne hranljive sastojke.

Evo i osnosnih prednosti trodnevne dijete sa čorbom:

- poboljšaćete rad limfnog sistema, pluća, creva, bubrega, jetre i kože,

- normalizovaćete varenje i ojačaćete imunitet,

- vlakna u supi poboljšavaju metabolizam, smanjiće šećer u krvi,

- osetićete priliv energije, osim toga ćete izgubiti nekoliko kilograma.

Pravila kod držanja dijete sa čorbom

- dijeta traje od 1 do 3 dana. Možete je ponoviti nakon mesec dana i svaki dan da jedete od 5-6 tanjira supe,

- osim povrća, možete dodati i omiljene začine i biljke u čorbu,

- za vreme dijete za prečišćavanje, pijte mnogo vode da biste odstranili toksine iz tela,

- prirpemite supu dan pre nego što počnete sa dijetom.

Za vreme dijete ne možete da jedete ništa drugo osim čorbe - koju možete jesti u kojoj god količini. Količinu sastojaka regulišite po ukusu. Ako nemate neki od sastojaka, dodajte ili zamenite sličnim sastojkom.

Evo 3 nabolja recepza za čorbe za pročišćavanje. Možete ih smenjivati za vreme dijete.

Čorba od brokolija

Supa sa brokolijem za dijetu

Ugrejte maslac u šerpi, dodajte brokoli, isečeni celer i luk. Propržite povrće na tihoj vatri 5 minuta, nakon toga sipajte bujon od povrća u šerpu. Kuvajte supu dok povrće ne bude gotovo. Posolite i pospite biberom po ukusu i dodajte omiljene začine. Možete pasirati čorbru u blenderu i tako ćete imati krem čorbu od brokolija.

Čorba od šargarepe

Sipajte bujon od povrća u šerpu, dodajte isečeno povrće u njega - šargarepu, đumbir, beli luk. Ostavite da vri i da se dinsta na tihoj vatri. Propržite luk u malo maslaca dok ne dobije zlatnobraon boju i dodajte u povrće, ostavite da se kuva 10 minuta. Posolite, pospite biberom po ukusu i dodajte omiljene začine, možete pasirati u blenderu.

Čorba od sočiva

Ugrejte maslac u šerpi, dodajte isečeno povrće - krompir, jabuku, šargarepu i luk, propržite na tihoj vatri 10 minuta. Nakon toga sipajte bujon i dodajte sočivo, đumbir, kumin, čili u prahu, alevu papriku. Ostavite da vri još 30 minuta ili dok povrće ne bude gotovo. Posolite po ukusu i možete pasirati u blenderu.

Nemojte zaboraviti! Da bi se sačuvao efekat dijete duže vremena, u budućnosti treba da izbegavate hranu koja pričinjava upale u telu.

Ova trodnevna dijeta za pročišćavanje treba da bude vaš prvi korak ka zdravoj ishrani.

Kada se period dijete završi, nemojte se vraćati starim navikama, poštijte ova sledeća tri pravila.

Zdrava ishrana

1. Izbegavajte hranu koja izaziva alergijske reakcije u organizmu. Takvi alergeni mogu biti jaja, mlečni proizvodi, citrusi, čokolada, semenke i orašasti plodovi. Probajte da izbacite tu hranu iz vaše ishrane neko vreme, pratite promene u zdravlju i samopouzdanju.

2. Izbegavajte prženu hranu. Većina masnoće koja se koristi za prženje je lišena potrebnih hranljivih sastojaka i koristi, i uništava se u procesu prženja. Isto to se dešava i sa proizvodima koje pržite.

3. Izbegavajte prerađenu hranu i gazirana pića. Slatkiše, polufabrikate - sve to i još mnogo stvari opterećuje sistem organa za varenje i izaziva upale u organizmu.

Da bi efekat dijete sa čorbom bio duži i da bi se odstranio proces upale u organizmu, mogu da vam pomognu sastojci kao što su: masne ribe, đumbir, ljuta aleva paprika. Takva dijeta će vam pomoći da izgubite višak kilograma i da poboljšate zdravlje. Budite zdravi!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest