bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Top 10 namirnica, koje sagorevaju masnoću

Top 10 namirnica, koje sagorevaju masnoću

Djemile CheshlievaDjemile Cheshlieva
Šef kuhinje
2597
Lubenica

Evo ih 10 namirnica koje sagorevaju masnoću bez mnogo truda sa vaše strane

1. Celer - sadrži 75 % vode, a ostalih 25 % su vlakna i zdravi hranljivi sastojci. Konzumiranje celera će vam pomoći da smršate, pošto celer sadrži malo kalorija.

Celer

Zahvljajujući vlaknima koji se nalaze u njemu vam pomažu da se osećate siti duže vremena. Balansira orgrane za varenje, hrani kožu, bogat je izvod vitamina A, C, K. Celer je moćan antioksidant, sprečava arterosklerozu, smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti. Celer se može dodati u salate, može se konzumirati kao doručak sa pikantim sosom.

Grejpfrut

2. Grejpfrut - sadrži veliku količinu vode i dijetetska vlakna. Sadrži oko 60 % vode, što mobilizuje organe za varenje i zasićuje. Zahvaljujući sadržaju pektina smanjije rizik od eventualnih kardiovaskularnih bolesti. Prijem u velikoj količini grejpfruta pokreće metabolizam i na taj način olakšava sagorevanje masti.

Zeleno povrće

3. Zeleno lisnato povrće - sadrži 50 % vode i 50 % vlakana, što olakšava brzo i lako sagorevanje masti. Oni su izvor energije i potiskuju želju za slatkišima.

Mršavljenje

4. Lubenica - izuzetno korisno voće za dijetu. Niskokalorična je i ima visok sadržaj vode. Lubenica je bogat izvor vitamina B. Kada se osećate malaksalo, jedite lubenicu. Zahvaljujući sadržaju likopena, čuva od raka materice, dojki i disajnih puteva.

Kiselo mleko

5. Kiselo mleko - uprkos tome što sadrži malo više kalorija, mobilizuje unkcije creva, jača kosti. Kod izbora mleka treba da se obrati pažnja na sadržaj šećera i masti. Možete koristiti domaće kiselo mleko.

Jabuka i pomorandža

6. Jabuke i pomorandže - sadrže malu količinu šećera i veliku količinu vode. Bogati su vlaknima i zasićuju.

Ljute paprike

7. Crvene ljute paprike - sadrže kapsaicin, zahvaljujući kome se ubrzava metabolizam. U jednom veoma kratkom vremenskom periodu, nakon konzumiranja vam dozvoljava da sagorevate masti. Ljute paprike ubrzavaju mezabolizam i pomažu kod brzog sagorevanja više kalorija.

Paradajz

8. Paradajz - odlična hrana sa niskim sadržajem kalorija. Paradajz pomaže sagorevanju masti. Sadrži likopen, zahvaljujući kojem se sprečava rasprostranjavanje ćelija raka. Regluliše nivo šećera u krvi kod dijabetesa tip 2.

Krastavac

9. Krastavci - sagorevaju više kalorija. Pomažu korigovanju žeđi tokom celog tana, takođe i nakon vežbi. Bogati su vlaknima, jačaju imunitet. Krastavci imaju visok procenat vitamina C, koji čuva od bakterija i virusa.

Kafa

10. Kafa - dosta efikasna kod ubrzavanja sagorevanja masti.

Kafa je sposobna da promeni nivo hormona u telu, da potisne signale gladi. Po jedna šolja kafe je najbolja dnevna doza.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest