bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Doručak koji smanjuje šećer u krvi, holestereol i težinu

Doručak koji smanjuje šećer u krvi, holestereol i težinu

Iliana AngelovaIliana Angelova
Početnik
3173
Doručak, koji smanjuje šećer u krvi, holesterol i težinu

Svi znaju sa su tri jela glavna - doručak, ručak i večera. Koje od njih je najvažnije? Ne postoji jedinstveno mišljenje, svako stavlje nešto svoje na prvo mesto, prema svojim pogledima. Ipak, ako poslušamo narodnu poslovicu, videćemo da je doručak na prvom i najvažnijem mestu.

Doručak pojedi sam, kaže narodna poslovica i to nije sasvim slučajno. Ovaj obrog je od značaja za ukupno zdravstveno stanje organizma. Da li to važi za svaku vrstu doručka? Naravno da se odnosi samo na zdrav doručak. A koji je najzdraviji doručak? Imamo odgovor na ovo pitanje - to je ovsena kaša.

Š

ta čini ovsenu kašu primerom zdravog doručka?

Dok odmaramo rokom noći, organizam nam radi samo za održavanje životnih funkcija, ali i da bi proizveo potrebnu energiju za sledeći dan. To pretvara metabolizam u jednu od energičnih dejnosti koja troši mnogo rezevi organizma.

Doručak koji smanjuje šećer u krvi, holestereol i težinu

Ujutru su telu potrebni čisti proteini, kalcijum i vlakna da bi očistili telo od toksina. Odgovarajući doručak, koji oslobađa telo viška kalorija, osigurava stabilan nivo šećera u krvi, topi višak masnoće bez prepreka, čisti holesterol.

Ako se ovaj doručak propusti, kao što mnogo ljudi to radi, to vodi do povećanog rizika unosa kalorične hrane tokom zana, zato što izbegavanje doručka vodi do toga da ogladnite brže.

Kako izgleda najbolji doručak za telo?

Taj doručak treba da sadrži ovas, koji ima sve potrebne sastojke za detoks, a osim toga deluje i protivupalno i protiv raka. Drugi obavezni sastojci su čia, cimet i sirup za zaslađivanje kako bi se izbegao šećer.

Oni koji ne vole da doručkuju, mogu da pripreme smuti koji će zameniti obrok.

Satojci za koristan jutarnji smuti:

Doručak koji smanjuje šećer u krvi, holestereol i težinu

-150-200 g ovsa

-3-4 supene kašike čie

-2-3 supene kašike nektara od voća po izboru

-1 kašičica cimeta

-prstohvat soli

-šolja za kafu vode

Priprema:

Vodu stavite da provri i u nju dodajte cimet da provri, stavite ovas i skinite sa vatre. Treba da odstoji 5-6 minuta u vreloj vodi. Vodu procedite i sve sastojke stavite u blender. Dobijeni smuti konzumirajte odmah.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest