Bonapeti.rs»Članci»Dijete»Sve o dijeti bez ugljenih hidrata na jednom mestu

Sve o dijeti bez ugljenih hidrata na jednom mestu

Plamena M.Plamena M.
Džedaj
246

/undefined /undefined Dijeta bez ugljenih hidrata je režim koji se koji se koristi za čišćenje nagomilanih masti. Obično je koriste sportisti koji žele da se očiste od masti kako bi imali mišiće.

Dijeta potpuno isključuje ugljene hidrata, sa isključenjem onih iz povrća. Plus, sa njom nema gladi i ograničenja. Uz pravilnu fizičku aktivnost, ona pomaže da se izvajaju mišići na stomaku, takozvane pločice i sve ostale mišićne zone kao što su noge, bicepsi, triceps, grudi, leđa itd.

Dijeta bez ugljenih hidrata se drži striktno 24 dana Nakon nje, ako želite da skinete još, pravite odmor i ponavljate još 24 dana.

Lep režim ishrane nema određene časove jela. Važno je da se konzumiraju samo hrane koje su dozvoljene. Zalogaj zabranjene hrane prekida proces topljenja masto i potrebno je da počnete dijetu od samog početka.

Za vreme dijete treba da uzimate vitamine i minerale. Oslonite se na C, E, magnezijum ili nege druge multiviamine. Obavezno je 2 l vode, kao i fizičke vežbe i sport. Čak i lake fizičke vežbe 3-4 puta nedeljno po oko 30-40 minuta će se blagotvorno odraziti. Šetnje, ples, joga - šta god da radite, neće biti višak.

U jednom trenutku od dijete možete prestati da skidante. To je vremenska pojava i uskoro će nestati. Evo šta uključuje režim:

Zabranjena hrana: hleb, krompir, brašno, pirinač, grašak, pasulj, prezle, pohovano meso, soja, testenine, orašasti plodovi, viršle. Sve vrste zaprški i mlečni proizvodi kao što je mleko, pavlaka, sir, kačkavalj, topljeni i dimljeni sirevi, maslac, ajran. Krem, margarin, slatkiši, šećer, čokolada, kukuruzni štapići, štapići, sladoled i sve vrste voća.

Dozvoljena hrana: Sve vrste mesa - goveđe, teleće, svinjsko, jagnjeće, guska, patka, sve vrste iznutrica, divljač. Pripremate po želji, bez pohovanja. Čvarci, suvo meso, kobasice osim viršli i onih koje sadrže soju, sve vrste ribe, uključujući konzervisane. Sve salate, sveže i pečene paprike, paradajz, krastavce, svež i kiseo kupu, cvekla, morski plodovi, luk, masline, rotkvice, spanać, uopšte sve što se nalazi na tržištu. Jaja, pripremljena na svaki način. Ljutenica bez šećera.

Salate možete začiniti solju, sirćetom, uljem, biberom ali bez soseva. Dozvoljena je kafa, čaj, mineralna voda. Zabranjeni su šećer i med. Ako želite da se zasladite, koristite veštačke zaslađivače. Nakon šestog dana dijete vam je dozvoljeno po pola litra vina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji