bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Čak ne sumnjate da su ovi neželjeni efekti od semena bundeve

Čak ne sumnjate da su ovi neželjeni efekti od semena bundeve

Lilia  MilkovaLilia Milkova
Početnik
75
Semenke bundeve

Seme bundeve, puno jakih hranljivih supstanci, korisno je za zdravlje. Sa svojim asortimanom minerala i vitamina, to su najbogatije semenke za koje se zna da leče probleme sa prostatom, artritisom, parazitima. Ove semenke takođe osiguravaju prirodna srdstva za depresiju.

Uprskos tome što u nekim slučajevima njihovo konzumiranje može da bude opasno. Seme bundeve uzrokuje jake bolove u stomaku kada se konzumira u velikim količinama. Oni su bogat izvor masnih ulja, koji kada se uzmu previše izazivaju grčeve i bol. Prosto probajte da jedete šaku u datom trenutku ili jedite zajedno sa drugom hranom da biste izbegli ovaj efekat.

Možete biti izloženi riziku od gubljenja raznih hranljivih načina, ako ne konzumirate ove semenke na odgovarajući način. Nedostatak žvakanja će vas ustvari lišiti koristi koje one nose u sebi. Seme bundeve je lišeno og hranljivih sastojakak koji se rastvaraju u vodi, kao što je vitamin B6, niacin, riboflavin, tiamin, bitamin B12 i vitamin C.

Ako kuvate ove semenke, sačuvjate toplotu što je moguće na nižem nivou. Takođe ih žvaćite pravilno, umesto da ih samo gutate. Otok se obično primećuje kod ljudi koji imaju probleme za bubrezima ili nekih kardiovaskularnih problema.

Istraživanja su pokazala da ove semenke imaju diuretičnu snagu, koje mogu imati uzajano dejstvo sa diuretičnim lekovima, popravlja put za povećanje odlaska u toalet- To ustvari može uticati na mineralni balans u vašem telu. Tako da pazite se ako koristite diuretične lekove.

Seme bundeve sadrži protein i gvožđe u neverovatnim količinam, što ih čini primamljivim doručkom za dojilje. Uprskos tome oni su upakovani sa vlaknima i masnim kiselinama, koje se ne preporučuju dojiljama, pošto mogu izazvati stomačne grčeve, bol, povraćanje, čak i dijareju.

Semenke od bundeve

Uprkos tome oni nisu jaki alergeni u poređenju sa drugim semenkama, postoje neke alergijske reakcije od korišćenja semenki bundeve, koža im je glavni cilj. Evo šta možete da očekujete, ako budete žrtva alergija na njih; ekcemi, koji se karakterišu sa kožom koja se ljušti, upaljenom, crvenom kožom, svrabom, koprivnjačom, alergijskom astmom, nedostatkom vazduha, natutošću i crvenim usnama i oko njih itd.

Seme bundeve je pop prirodi bogato antioksidantima. To im dozvoljava da smanjuju nivo krvnog pritiska. Ako patite od hipotonije ili ste u hipertoniji kod antihipertenzivnih medikamenata, preporučuje se da koristite semenke, nakon razgovora sa lekarom o mogućim komplikacijama i rizicima.

Seme bundeve je u stvari zdrav doručak sa širokim asortimanom koji je od koristi za zdravlje. Prosto ih koristite umereno i sa pažnjom da biste sprečili neželjene rakcije i da iskoristite korisne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest