Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Šta da brzo pripremimo sa mlevenim mesom

Šta da brzo pripremimo sa mlevenim mesom

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
7336
Šta da brzo pripremimo sa mlevenim mesom

Svaka domaćica želi da pripremi nešto brzo i jednostavno za svoju porodicu, nakon dugog radnog dana. Evo nekoliko ideja za brzo jelo, sa kojim ćete iznenaditi porodicu, a zašto ne i neočekivane goste.

Gnezda od mlevenog mesa i pečuraka

Šta da brzo pripremimo sa mlevenim mesom
Fotografija: Vanya Georgieva

Potrebni sastojci; mleveno meso - 500 g, hleb - 1 kriška, jaja - 6 komada, pečurke - 5 komada, luk - 1 glavica, peršun - 1/2 veze, maslac - 5 supenih kašika, biber, so, kumin.

Način pripreme: Pomešajte mleveno meso sa sitno iseckanim lukom, iseckanim peršunom, jednim jajetom, soli, biber, kumin i prethodno potopljenu krišku hleba u vodi. Uvijte gotovo mleveno meso providnom folijom i ostavite da stoji 30 minuta. Rasporedite mleveno meso na 5 jednakih delova i rukama pažljivo oblikujte svako gnezdo sa po 1 supenom kašikom maslaca. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180-200 stepeni oko 45 minuta, nakon toga razbijte po jednol jaje i vratite u rernu da se peče samo na gornjem grejaču.

Špagete Bolonjeze

Šta da brzo pripremimo sa mlevenim mesom

Potrebni sastojci: špagete - 200 g, mleveno meso - 250 g, šargarepa - 1 komad, paradajz pire - 100 g, crveno vino - 1/2 šolje, maslinovo ulje, so, bosiljak, origano, parmezan.

Način pripreme; u maslinovom ulju propržite mleveno meso i šargarepu. Dodajte paradajz pire i crveno vino i ostavite da se krčka na tihoj vatri oko 10 minuta. Začinite solju, bosiljkom i origanom. Promešajte dobro i skinite sa vatre. Skuvajte špagete prema uputstvu na pakovanju. Prelijte sos i pospite rendanim kačakvaljem i svežim bosiljkom.

Poređane ćuftice sa patlidžanom i tikvicama

Šta da brzo pripremimo sa mlevenim mesom
Fotografija: Velichka Shtarbanova

Potrebni sastojci; mleveno meso - 650-700 g, jaja - 1 komad, peršun - 1/2 veze, so, biber, kumin, patlidžan - 1 komad, tikvice - 2 komada, luk - 2 glavice, mirođija, paradajz pire - 150-200 g, maslinovo ulje.

Način pripreme; Isecite patlidžan na krugove, posolite i ostavite da se ocedi. Tikvice i luk takođe secite na krugove na oko 2 cm. Pomešajte mleveno meso sa 1 glavicom sitno iseckanog luka, peršunom, jajetom i začinima /solju, l biberom, kuminom/. U namazan pleh stavite krugove patlidžana, ćuftu, tikvicu i luk i tako dok ne potrošite sastojke. Pospite sa još malo maslinovog ulja, prstohvatom mirođije i prelitje sokom od paradajza. Uvijte pleh aluminijumskom folijom i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni 45 minuta, nakon toga skinite foliju na još 15 minuta da se zapeče.

Zapečeno jelo sa mlevenim mesom

Šta da brzo pripremimo sa mlevenim mesom
Fotografija: Kristina Boneva

Potrebni sastojci: mleveno meso - 250 g, krompir - 4-5 komada, kiseli krastavčići - 2-3 komada, crni luk - 1 glavica, jaja -2-3 komada, sveže mleko - 1/2 šolje, brašno - 3 supene kašike, maslac, kačkavalj, so, biber, kumin, čubar.

Način prirpeme; Isecite krompir, krastavčiće i luk sitno. Stavite ih u namazan pleh i dodajte mleveno meso /u komadima/. Prelijte umućenim jajetom sa svežim mlekom i brašnom. Dodajte komade maslaca i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Pre nego što izvadite iz rerne, pospite kačkavaljem ostavite da se zapeče.

Praziluk sa mlevenim mesom

Šta da brzo pripremimo sa mlevenim mesom

Potrebni sastojci: mleveno meso - 500 g, praziluk, 5-6 strukova, šargarepa- 2 komada, paradajz - 2 komada, crvena paprika - 1 komad, maslinovo ulje, biber, aleva paprika, so.

Način pripreme: Dinstajte sitno iseckan praziluk, šargarepu i paprike u malo maslinovog ulja i vode. Nakon što omekša povrće, dodajte mleveno meso, dinstajte dok jelo ne ostane na masti. Na kraju dodajte sitno iseckani paradajz i začinite začinima. Ostavite da vri 5-10 minuta, nakon toga premestite u pleh i pecite u umerneoj rerni.

Janija sa ćufticama i lukom

Šta da brzo pripremimo sa mlevenim mesom
Fotografija: Sia Ribagina

Potrebni sastojci: mleveno meso - 750 g, crni luk - 8 glavica, paradajz pire - 1 supena kašika, kuvani pirinač - 1/2 šolje, peršun - 1/2 veze, brašno - 1 supena kašika, maslinovo ulje, biber, aleva paprika, nana, lovorov list, so.

Način pripreme: Pomešajte mleveno meso sa sitno iseckanom glavicom luka, pirinčem, peršunom, biberom i solju. Preostali luk krupno isecite i propržite dok ne omekša u masnoći. Dodajte brašno, alevu papriku i so. Na kraju dodajte paradajz pire, prelijte toplom vodom dok ne dobijete gust sos. Nakon što provri dodajte ćuftice, nanu i lovorov list. Ostavite da se krčka na tihoj vatri dok ćuftice ne budu gotove. Servirajte sa sitno iseckanim peršunom

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest