Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Kulinarski trikovi u pripremi roštilja

Kulinarski trikovi u pripremi roštilja

Paolina SyarovaPaolina Syarova
Početnik
1471
Roštilj

Proizvodi spremljeni na roštilju uvek su ukusniji od prženih i pečenih. Ali da bi ukus bio savršen, postoji nekoliko malih trikova koje većina domaćica zna i koje će povrće i meso na roštilju učiniti još ukusnijim.

1. Najvažnije kada počinjete da pečete na roštilju jeste da on bude nauljen kako se namirnice ne bi lepile. Najbolja solucija je da ga istrljate komadom slanine, ukoliko nemate, možete ga namazati maslinovim ili suncokretovim uljem.

2. Kada pečete meso na roštilju, nikada ne kupujte previše suvo meso - roštilj ga dodatno isušuje. Kupite onaj komad koji na sebi ima određenu količinu masti, kako bi šnicla bila ukusnija.

3. Ako želite da meso bude brže gotovo i još ukusnije, stavite ga u marinadu - malo vina, malo soja sosa ili limunovog soka.

4. Ako ste ipak odlučili da pečete belo meso na roštilju, stavite ulje i začine pre nego što ga ispečete, kako ne bi bilo previše suvo.

Povrće za roštilj

5. Drugi savet za suva mesa - Meso zavijte u metalnu foliju ili papir za pečenje, unutra dodajte sve začine i obavezno stavite parče maslaca. Ukoliko ste odlučili da koristite papir za pečenje, namočite ga pre nego što ga stavite na vruć roštilj, u protivnom slučaju će izgoreti.

6. Ćevapi, ćufte, šnicle - stavljajte ih na roštilj i ne pritiskajte ih, ostavite ih da budu u obliku u kom ste ih stavili. Na taj način će ostati sočniji.

7. Ako želite da pečete ribu na roštilju - roštilj treba da bude veoma dobro zagrejan, a riba da ima masnoću na sebi, kako se ni zalepila. Kratko se peče.

8. Povrće se takođe unapred začini pre nego što se ispeče. Postoje različite vrste marinade, koje možete koristiti. Evo našeg recepta za povrće na roštilju.

9. Nezavisno od toga šta pečete na roštilju, kada je gotovo stavljate u šerpu sa poklopcem - da ostane sočno i toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest