Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Odgovarajući začini za svinjetinu

Odgovarajući začini za svinjetinu

Paolina SyarovaPaolina Syarova
Početnik
1481
Začini za svinjetinu

Svinjetina je rasprostranjena u našoj kuhinji. Kako bi se dobilo ukusno jelo, nezavisno od toga šta se kuva, potrebno je da postoji najviše želje i po mogućstvu malo znanja. Kuvanje svinjetine ne predstavlja ko zna kakvu mudrost.

Naravno, postoje i takva jela koja iziskuju više vremena, sastojaka, donekle više iskustva u kuhinji, ali nisu ko zna koliko komplikovana.

U kulinarstvu postoje koraci kojih se većina domaćica striktno drži kako bi se dobilo željeno jelo. Jedan od tih koraka jesu začini. Ako stavite neodgovarajući ukus u jelo, može da se desi da ne bude ukusno, da zagorča itd.

Beli luk

Naravno, uvek možete da eksperimentišete sa različitim ukusima, kako biste videli koji vam se najviše dopada, ali ako želite da budete sigurni da su začini koje stavljate u potpunosti odgovarajući za svinjetinu, koristite sledeće ukuse:

- Biber - ovaj začin je izuzetno pogodan za dosta vrsta mesa. Ide uz svinjetinu ako je spemate pečenu ili kuvanu. Najčešće se koriste zrna;

- Lovorov list - veoma pogodan ukus, naročito za pečenu svinjetinu. Nemojte stavljati više od 1-2 listića, jer postoji opasnost da zagorča jelo.

- Piment - začin koji se ne sreće tako često, možda zbog svoje jačine i specifičnog ukusa. Ide uz svinjetinu, ako ćete spremati supe, a takođe ide i uz pečenje. Odgovarajuć je za pripremu kolenice.

Začini

- Beli luk - voleli ga ili ne, beli luk je idealan način za teška mesa, kao što je svinjetina. Možete ga staviti u đuveč, škembe, itd.

- Korijander - takođe veoma aromatičan začin. Ako ga ranije niste probali, stavite malu količinu, kako biste videli da li vam se dopada kao aroma;

- Đumbir - za laganiju aromu koristite sušeni, jer se svež đumbir odlikuje zasićenijim ukusom;

- Celer - veoma pogodan začin, koji savršeno dopunjuje ukus svinjetine, naročito ako ste odlučili da je spremite sa krompirom;

- Aleva paprika - daje jedan blago sladak ukus, koji dopunjuje meso i zahvaljujići njoj svinjska masnoća se ne oseća tako jako;

- Možete dodati začine kao što su muskatni oraščić, peršun (kada spremata đuveč), kumin, čubar, ali oni se ređe koriste od gore navedenih ukusa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest