bonapeti.rs»Članci»Ishrana kod problema»Zašto da jedemo sirova jaja?

Zašto da jedemo sirova jaja?

Lilia  MilkovaLilia Milkova
Inovator
79
Sirova jaja

Proces kuvanja jaja uništava mnoge koristi koje se nalaze u njima, koje su našim organima toliko očajno potrebne, obzirom da se priroda proteina i masti menja kada je izložena toploti.

Kada se kuvaju, protein iz jaja menja svoj hemijski oblik. Često taj proces može dovesti do alergije. Obično prilikom konzumacije sirovih jaja svaka mogućnost alergije nestaje.

Redovna konzumacija sirovih jaja će učiniti čda za vaše celokupno zdravlje. Uzuzetno lagana za probavu, obezbeđuju savršeno jačanje imunog sistema i predstavljaju savršeno izbalansiran hranljivi paket. Dobar imuni sistem je jedna od stvari koje su telu neophodne, kako bi se sprečila pojava raka.

Sirova jaja imaju mnogo predosti, sadrže osnovne hranljive materije za mozak, nerve, žlezde i hormone, ona su balansirana hranljivom vrednošću i veoma se proporučuje njihov dodatak u vaš režim ishrane. Aminokiseline u jajima vam pomažu da održite mladolikost, takođe sadrže obilje drugih životno važnih materija, uključujući proteine, esencijalne masne kiseline zajedno sa niacinom, ribolavinom, biotinom, holinom, vitaminima A, D i E, magnezijumom, kalijumom, fosforom, manganom, gvožđem, jodom, bakrom i cinkom.

Jaja
Fotografija: Elena Stefanova Jordanova

Sirova žumanca u jajima su jedna od malog broja sastojaka koji sadrže vitamin D - 36% više od tvrdo kuvanih. Takve precentualne razlike se primećuju i kod drugih korisnih materija, na primer 33% više omega-3 ili isto toliko više "dobrog" holesterola u korist sirovih jaja.

Sirova žumanca u jajima su izuzetno nežna za sistem organa za varenje. Nisu slučajno prvi na spisku namirnica koje se predlažu u dijetama za ljude sa problematičnim crevima. Sve ovo ne znači da kuvana jaja potpuno menjaju sirova jaja, ali zdrava raznovrsnost nikada nije na odmet

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest