Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Začini, odgovarajući za teletinu

Začini, odgovarajući za teletinu

Nadejda NedevaNadejda Nedeva
Džedaj
191
Odgovarajući začini za teletinu

Znamo da je teletina jedna od najkorisnijih i najzdravijih vrsta mesa i znamo da je dosta skupa u poređenju sa piletinom i svinjetinom, ona često treba da se nalazi na trpezi, zbog toga što je bogata proteinima, gvožđem, vitaminima iz grupe B, cinkom, fisforom i još mnogo stvari.

Da dodamo i da se može uuključiti u svaku dijetu. Tako da, ako vam se jede meso, neka to bude teletina.

Kada se gotovi od telećem mesu, verovatno ćete se odmah setiti za našu kuvanu teletinu, ali se ona može pripremiti na najrazličitije načine, dovoljno je da nađete odgovarajući recept i najviše prave začine.

Da, ovde ćemo staviti akcenat na to koji začini najviše odgovaraju teletini, možemo staviti neke tipične balkanske začine.

Ovde ćemo da kažemo da nana, bugarski luk i piskavica ne idu uz teleće meso, nezavisno da li je kuvano, pečeno, dinstano itd.

Evo koje začine možete slobodno dodati u vaše jelo sa teletinom.

1. Biber

Biber je odličan začin za teletinu

I crni, i beli i aleva paprika su odgovarajući začini za teletinu, ali zapamtite, ako pržite meso, sa alevom paprikom postoji verovatnoća da će da zagori. Ako dodate biber u zrnu, uradite to u početku kuvanja, a ako je u prahu, pred kraj.

2. Lovorov list

On odlično ide uz skoro sve janije, uključujući i teleću, ali se takođe stavlja u početku kuvanja.

3. Kumin

Kuvana teletina
Fotografija: Yanka Dimova Dimitrova

Koristimo ga uz ćuftice i kobasice, on ide i uz teleće mes, ne stavlja se direktno na njega. Na primer, kada ga dinstate.

4. Celer

Jedna prava kuvana teletina ne bi bila ukusna, ako joj ne dobijete koren celera ili bar listove celera, ako nemate koren.

5. Sveži začini kao što je peršun, origano, bosiljak i majčina dušica.

Nisu posebno tipični začini za teleće meso, ali sve zavisi od recepta koji ste odlučili da pravite. Postoje jela kod kojih oni obogaćuju ukus teletine, a što se tiče peršuna, nezavisno šta tačno pripremate sa teletinom, u svakom slučaju ide savršeno uz nju!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest