bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Maldonska so - suština i prednosti

Maldonska so - suština i prednosti

Nadejda NedevaNadejda Nedeva
Početnik
175
Maldonska so - suština i prednosti

Kada preterujete sa konzumacijom soli vi nanosite ogromnu štetu svom organizmu. Ovo sigurno znate. Ali da li znate da je so istovremeno i izuzetno neophodna za ljudsko telo. Ona doprinosi njegovoj ravnoteži i bez nje u ljudskom telu nastupio bi bezbroj zdravstvenih problema.

So treba spolja da se nabavi, zato što naše telo ne može samo da je nabavi. Nemojte se zavaravati da slani ukus krvi, znoja i suza znači da mi sami proizvodimo so. Ne, ništa slično. Svakodnevno mi treba da unosimo spoljašnje izvore otprilike 5-6 mg soli. Ni više, ni manje.

I govoreći o soli, prosto ne postoji način a da vam ne predstavimo Maldonsku so, zato što njena popularnost dobija sve veću snagu i ona se pretvara u omiljenu od strane svih istaknutijih glavnih kuvara.

Šta je to Maldonska so i za šta se koristi?

Maldonska so

Maldonska so je u potpunosti prirodan proizvod. Po svojoj suštini to je morska so koja se dobija iz plitkih močvara koje se nalaze u gradu Maldon (sreće se i kao Maldon), Essex, Engleska. Upravo tamo društvo Maldon Salt se već više od 130 g. bavi proizvodnjom ove soli, darom prirode.

Jedina ljudska intervencija se sastoji u tome da so bude filtrirana i skuvana u cilju uklanjanja viška nečistoće, nakon čega se zagreva kako bi se pretvorila u one kristale koje koristimo za začinjavanje jela. O kvalitetu maldonske soli govori i sertifikat Royal Warrant, dobijen od njenog proizvođača tokom 2012 g.

Ne postoji način da ljubitelji mesa ne osete razliku kada maldonskom solju začinjavaju svoja omiljena jela od mesa. Da ne govorimo koliko ukusniji budu odresci začinjeni maldonskom solju!

Maldonska so je savršena za čokoladne kolače

Još iznenađujućim bi vam se učinilo da se maldonska so koristi i u poslastičarstvu. Razlog za to se krije u činjenici da so zapravo pojačava naš osećaj za slatkim. Napravite tortu ili drugi desert sa čokoladnim prelivom i posle ga pospite maldonskom solju. Odmah ćete videti da ukusniji slatkiš niste spremali, a ako njime i počastite svoju rodbinu, ovacije definitivno neće izostati!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Povezani recepti