Bonapeti.rs»Članci»Zanimljivo»Pogledajte zašto je važno da ne dezinfikujete kuću izbeljivačem i preparatima sa hlorom!

Pogledajte zašto je važno da ne dezinfikujete kuću izbeljivačem i preparatima sa hlorom!

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
1133
Pogledajte zašto je važno da NE dezinfikujete kuću izbeljivačem i preparatima sa hlorom

Razmišljanje o zdravlju u ovoj važnoj fazi - borbi protiv koronavirusa je obavezno. Sledeći naše preporučene mere za brobu protiv koronavirusa, pravimo veoma značajnu grešku, koje nismo svesni.

Pod čistimo izbeljivačem i preparatima koji sadrže hlor. Pokušaćemo da utičemo na vas da ne čistite dom ovim preparatima.

Hlor je jako toksičan - utiče na disajne puteve i izaziva njihovu upalu, a u visokim koncentracijama uzrokuje i smrt.

Izbeljivač je pristupačan preparat, što ga čini često upotrebljivim u dezinfekciji u borbi protiv koronavirusa. To je efikasna metoda borbe protiv koronavirusa, ali samo ako je koristimo u prave svrhe.

Izbeljivač i preparati sa hlorom

Greška je što se često koristi za dezinfekciju poda u bolnicama i javnim zgradama. Preporučuje se da se ove prostorije na kraju radnog dana provetravaju ili dezinfikuju. Pod je površina koja nema tako veliki epidemiološki značaj. U stvari, dezinfikujemo površinu, koja nije posebno važna za mehanizam prenošenja ove bolesti.

U isto vreme, hlor koji se oslobađa, je veoma agresivna i iritantna supstanca i izaziva aseptičnu upalu pluća. Čini pluća pogodnom sredinom za druge infekcije, u ovom slučaju koronavirus, i dovodi do imunosupresije. Imunosupresija je suzbijanje imunološkog sistema od strane unutrašnjih regulatornih sistema organizma ili pod uticajem spoljnih agenasa poput lekova, u ovom slučaju hlora ili zračenja.

To jest, mi dezinfikujemo ovu površinu, pod, koja nije toliko bitna za širenje COVID-19, ali oštećujemo pluća.

Pluća su glavni organ koji ostvaruje proces disanja. Ona su vitalni, esencijalni, osnovni, primarni, nezamenljivi organ i njihovo stanje određuje tok bolesti. Stanje pluća određuje kako će bolest napredovati - povoljno, kao blaga infekcija ili će doći do komplikacija.

Preparati sa hlorom i izbeljivač

Izaberite šta treba da od pročitanog i rečenog treba da upotrebite u borbi protiv koronavirusa i izbegnite ovu veliku grešku u dezinfekciji COVID-19, kako biste poštedeli pluća i izbegli posledice.

Često perite ruke sapunom i koristite dezinfekciona sredstva na bazi alkohola.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest