Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Kako da napravite savršeni frape?

Kako da napravite savršeni frape?

Vanya StoichevaVanya Stoicheva
Pomoćnik kuvara
41
Crni frape

Nema sumnje, samo savršeni frape može biti zamena ljubiteljima kafe tokom dugih vrelih letnjih dana i ne samo tada. Ali većina ljubitelja kafe ne voli nes kafu, a kako je ona jedan od glavnih sastojaka frapea, pravljenje ovog napitka postaje težak zadatak.

Naravno, nikada se ne predajemo i danas ćemo vam dati nekoliko sjajnih ideja kako napraviti savršeni frape. I čisto da znate, 7. oktobra u Sjedinjenim Državama slave dan frapea.

Da biste svoj frape definisali kao savršen, pre svega, dobro je biti na odmoru, u društvu prijatelja, dobro je da ga poslužuje sjajni barmen ili barmenka sjajne preplanule boje i vedrog i prijateljskog raspoloženja. Napolju bi trebalo da bude najmanje 30 stepeni, a vi bi trebalo da budete u debeloj senci sa čašom punom leda.

Ali ako, uprkos svemu ovome, na pitanje prijatelja:Kakav je tvoj frape od 1 do 10, da li bi i ja trebalo da uzmem jedan, tromo odgovorite:2 - 2 i po i slučajno okolina deli vaše mišljenje, nešto definitivno nije u redu.

Vraćate se sa odmora, idete na posao i zaustavljate se u novom lokalu na uglu. Naručite frape i željno gledate u ruke veselog i ljubaznog barmena.

Dve kašike instant nes kafe, šećer na vaš zahtev, 20 grama vode i poseban uređaj za frape, mašina sa spiralnim vrhom, koja se postepeno povlači na gore dok frape "naraste“.

Pola čaše je već puno guste pene, barmen dodaje hladno mleko i puno kockica leda. A da frape bude zaista savršen, srećni ste da vidite da je vaša slamka crvena, ali ne slučajno, savijena je u srce.

Uz ogroman osmeh i bez da on tačno zna na šta mislite / na strašni frape na plaži /, kažete mu 10 od 10.

Od vašeg frapea se ništa nije uštedelo, dodata je dovoljna količina kafe, mleka, leda, vode, koristi se odgovarajući uređaj sa pažnjom na količinu i tvrdoću napravljene pene.

Dodatno raspoloženje uz odličan detaljsa oblikom cevčice.

Definitivno ste svesni - čak i u ovom jednostavnom i laganom napitku možete pogrešiti. Međutim, već znate i od sada ćete slediti naše jednostavne i proste savete kako biste uvek iznenadili svoje prijatelje sjajnim frapeom napravljenim kod kuće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji