bonapeti.rs»Članci»Dijeta kod Problema»Ciklična glad leči svaku bolest

Ciklična glad leči svaku bolest

Plamena M.Plamena M.
Džedaj
2312
Ciklična glad leči svaku bolest

Rešenje za sve probleme krije se u nama samima. Ciklična glad je nešto što može imunitet da održava vitalnim. Ispostavlja se da čak i najstrašnije i nelečive bolesti mogu da se izleče prostom dijetom.

Dokazi o koristima gladi su delo naučnika-istraživača sa Univerziteta Južne Kalifornije u Los Anđelosu. Prem anjima jedno periodično i dugotrajno gladovanje u okviru između dva i četiri dana je sposobno da se izbori sa svim povredama imunog sistema. Pored toga, stimuliše regeneraciju ćelija. Ovo se najuočljivije primećuje kod pacijenata sa slabim i narušenim imunim sistemom.

Do rezultata naučnici su stigli nakon dugogodišnjeg posmatranja miševa i ljudi primoranih na glad. Ustanovljeno je da kada ovi sisari gladuju broj njihovih belih krvnih zrnaca se smanjuje.

Ovo dovodi do recikliranja starih imunih ćelija, što sa svoje strane stimuliše proizvodnju novih, koje zauzimaju njihovo mesto. Tako se telo rešava imunih ćelija koje se troše i prestaju normalno da funkcionišu, na račun novih i punih energije.

Do danas medicina nije otkrila metodu kojom bi uspela da se izbori sa imunološkim deficitom. Jedina procedura koja registruje otvor, bila je ona sa matičnim ćelijama. Ovo čini novo otkriće senzacionalnim - periodični ciklusi gladovanja pokreću regenerativni ključ u telu, menjajući signalne pute za matične ćelije hematopoeze. To su one koje generišu krv u imunitetu.

Niko do sada čak nije ni posumnjao da gladovanje može da ima sličan izuzetan efekat kod stimulisanja regeneracije hematopoetskog sistema na bazi matičnih ćelija. Međutim, ovo je činjenica. Kada se ne hranimo, organizam pokušava da uštedi energiju.

Jedno od sredstava da se ovo postigne jeste da se reciklira dosta imunih ćelija, koje više nisu potrebne. On se fokusira najpre na istrošene i oštećene. U isto vreme broj belih krvnih zrnaca se smanjuje, ali se brzo regeneriše, nakon što individua počne ponovo da se hrani.

Ciklična glad

Osim za regeneraciju ćelija periodično gladovanje pomaže i u obnavljanju autoimunih oštećenja. Tu spadaju oni prouzrokovani tako spornim vakcinama. Gladovanje u praksi je sposobno da se izbori sa bolestima koje je medicina proglasila neizlečivima. Definitivno je najbolja ideja kod tela oštećenog hepoterapijama ili starenjem.

Dugotrajno gladovanje prinuđuje organizam da koristi rezerve glukoze, masti i ketona, kao i veliki deo prisutnih belih krvnih zrnaca. Tako u praksi ovo deluje kao detoksikacija.

Rezultat je formiranje jednog u potpunosti novog imunog sistema koji je na prvom mestu zdrav. Osim toga, nove ćelije su mlada, kojima se stopira proces starenja.

Tako da, ukoliko želite da budete zdravi najbolje je da se bliže upoznate sa dugotrajnim ciklusima gladi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest