Ako prestanete da jedete hleb, ovo će se desiti sa vašim telom
Ако спрете да ядете хляб, това ще се случи с тялото ви
Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Ako prestanete da jedete hleb, ovo će se desiti sa vašim telom

Ako prestanete da jedete hleb, ovo će se desiti sa vašim telom

Iliana AngelovaIliana Angelova
Početnik
3731
Ako prestanete da jedete hleb, ovo će se desiti sa vašim telom

Hleb je osnovna hrana na našoj trpezi od davnina. Potoji dosta narodnih mudrosti o nasušnom hlebu. Hleb je uvek bio poštovan kod nas, ali danas se zbog zdrave ishrane često isključuje iz menija.

Mnogi ljudi su poverovali specijalistima zdrave ishrane i isključili proizvode od hleba iz svoje ishrane, i podelili kakve su promene nastupile u telu nakon prestanka konzumiranja hleba.

Evo najpozitivnijih stvari koje su ustanovljene nakon prestanka konzumiranja belog hleba i proizvoda od belog brašna.

Gubitak kilograma zbog vode

Belo brašno sadrži mnogo ugljenih hidrata. Kad se hleb izabaci iz ishrane, težina pada. To nije momentalno, nego postepen proces.

Prvo se gubi voda koja se taloži u organizmu. Teli ima skolonost da skladišti ugljene hidrate, koji se gomilaju kao što su glikogen, mlečna kiselina sa visokim sadržajem vode i telo se prvo od nje oslobađa.

Nestaje osećaj gladi

Koristan hleb
Fotografija: Yordanka Kovacheva

Ugljeni hidrati koji su u belom hlebu se obrađuju u telu i to povećava nivo šećera u krvi. Posle on takođe brzo pada. Zbog glikemijskog indeksa hleba, viši je i od onog u čokoladi. Oštre promene se osećaju u apetitu. Osećaj gladi nas prati, ali u stvari telu nije potrebna hrana. Ako je prestanak konzumiranja hleba problem, njegova alternanitva - integralni hleb će rešiti problem, regulisaće šećer u krvi.

Više energije i poboljšanje varenja.

Beli hleb ne sadrži vlakna, kao integralni da bi pomagao sistemu organa za varenje da funkcionišu normalno. To znači da ako ne konzumirate beli hleb, organi za varenje će imati bolju sinhornizaciju. Crni hleb uspešno može zameniti beli i problemi sa crevima će nestati.

Dobro je poznato da su ugljeni hidrati gorivo za mozak. Kvalitetna i zdrava hrana garantuje normalne funkcije mozga. Ako taj uslov nije ispunjen, osetićemo reakcije tela kroz osećaj umora, koji će nas pratiti.

Lepša koža

Ako prestanete da jedete hleb, ovo će se desiti sa vašim telom

Beli hleb ne sadrži hraniljive sastojke. Nedostatak vitamina i minerala vodi do prevremenog starenja. Prestankom korišćenja belog hleba i njegovom zamenom zdravim alternativama, koža se zasiti sa hranljivim sastojcima, održava je mladom i svežom. Čisti se od akni, koje se pojavljuju zbog prisutva ugljenih hidrata u belom brašnu, povišava sebum u njoj.

Telo se lišava od bezkorisnih sastojaka

Pšenica je bogata hranljivim sastojcima, ali u procesu obrane oni nestaju do 30 %, koji su aktivini samo 2 nedeljse. Rok trajanja brašna od kojeg se proizvodi hleb je 12 meseci, tako da u sastojku nema ništa korisno za telo. Ovaj sastojak nema ukus i zato utiče na ukus druge hrane koja se konzumira sa njim, ali i ne poboljšava ukuse.

Bez osipa po koži

Prilikom konzumiranja belog hleba i drugih proizvoda od belog brašna, najčešća reakcija na gluten su osipi po koži. Gluten se ne izbacije iz tela, nego ostaje po ivicama creva i tako narušava funkciju creva. Nedostatak hranljivih sastojaka zbog nemogućnosti da se usvoji, treba da se potraže u ishrani, pre nego što se počne tretiranje osipa po koži.

Da biste se hranili zdravo, pogledajte kako da napravite domaći hleb sa kvasom. Dobra alternativa belog hleba sa rafinisanim brašnom su i oni sa receptima za keto hleb.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest