Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Đumbir sa cimetom - moćna kombinacija protiv virusa!

Đumbir sa cimetom - moćna kombinacija protiv virusa!

Iliana AngelovaIliana Angelova
Početnik
3621
Đumbir sa cimetom

Đumbir i cimet su egzotični začini koji se koriste u kuhinjama svih regiona sveta. Oni daju neverovatne kvalitete ukusa hrane.

Osim njihove upotrebe nije manje važna njihova korist kao lekovite biljke, posebno protiv prehlade tokom hladnih zimskih meseci. Ako se posebno uzmu dva začina, oni imaju jaka antivirusna i antibakterijska svojstva i mogu se upotrebljavati samostalno.

Čaj od đumbira je mnogo dobro sredstvo za stimulisanje cirkulacije, jačanje imuniteza, kod curenja iz nosa i problema sa sinusom, kašlja i bolove u grlu.

Cimet se takođe preporučuje kada nas napadaju virusi i prehlade. Zbog svojih protivupalnih svojstava začina se koristi ka sredstvo koje stimuliše imunitet kod prvih simptoma napada ili prisustva virusa gornjih disajnih puteva.

Kombinacija đumbira sa cimetom je prava bomba koja stimuliše imunitet, koja je u stanju da se bori sa teškim posledicama od virusnih infekcija kao što su probelmi sa disanjem zbog teškog bronhitisa ili penumonije.

Mogućnosti đumbira i cimeta kada se koriste kao tandem su odavno poznati ljudima i Ajurvedi, aktivno ih koriste u svojim lekarskim praksama.

Prema drevnoj lekovitoj praksi suv ili svež đumbir je najbolje sredstvo kod kijavice. Delovanje jača kada se kombinuje sa drugim biljkama i začinima.

Jedan od ovih visoko efikasnih sastojaka je u Joga čaju. U njemu su osnovni sastojci su đumbir i cimet u odnosu 3 zrna đumbira i 1 prstohvat za šolju čaja, a njihovo dejstvo se pojačava od po 2 zrna ili štapića kardamona i biber. Ima dejstvo koje ugreva.

Đumbir sa cimetom - moćna kombinacija protiv virusa

Kod upornog kašlja sa odvajanjem sekreta Ajurveda preporučuje čaj od rendanog đumbira i mlevenog cimeta. Potrebna je samo 1 kašičica rendanog đumbira, prstohvat mlevenog cimeta i čaša vrele vode. Da bi napitak bio lepog ukusa, može se dodati med. Uzima se 2-3 puta dnevno.

U narodnoj medicini u većini istočnih i zapasnih zemalja takođe ima predloga za efikasan napitak na osnovi đumbira i cimeta.

U Grčkoj kombinacija đumbira sa cimetom ima još mnogo popularnih biljaka koje variraju u zavisnosti od oblasti. Najčešće se dodaju kamilica i limun. A neka i neki koncetrat.

Još interesantniji predlo daju vijetnamci. Oni pripremaju nešto kao što je čorba od pilećeg bujona, sos od ribe, neko meso i nudle, a začini đumbir i cimet često se pojačavaju korijanderom, karanfilićem, anisom i belim lukom. Cilj je da se da što je moguće jača udarna doza vitamina na telu.

Pogleedajte još kako da pomognete sebi kod gnojne angine sa ovom smesom od limuna i đumbira Zdravlje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest