Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Posle Vaskršnjeg posta! Pogledajte pravilo o konzumaciji mesa

Posle Vaskršnjeg posta! Pogledajte pravilo o konzumaciji mesa

Antonia R.Antonia R.
Džedaj
681
Posle Vaskršnjeg posta! Pogledajte pravilo o konzumaciji mesa

Dugi vaskršnji post za čišćenje organizma doneće vam mnogobrojne koristi, ali samo ukoliko počnete pravilno da konzumirate meso. U suprotnom možete da naštetite svom zdravlju, kažu nutricionisti.

Za vreme četrdesetodnevnog uzdržavanja od mesa i životinjskih proizvoda u ljudskom organizmu, potiskuje se sekrecija enzima. Ovo je sposobnost tela da razgrađuje namirnice životinjskog tipa.

Tako da, ukoliko odmah nakon posta počnete sa obilnom konzumacijom mesa, svoj organizam podležete jakom stresu.

Ovo opterećuje pankreas, žučnu kesu, jetru i gastrointestinalni trakt. Može da uzrokuje mučninu, naduvenost i povraćanje, a ukoliko nastavite da se obilno hranite mesom, ozbiljno ćete naštetiti svom želucu.

Da biste izbegli ove probleme, nutricionista Elena Žekova preporučuje u prvim danima nakon posta da ograničite konzumaciju mesa i mesnih proizvoda.

Posle Vaskršnjeg posta! Pogledajte pravilo o konzumaciji mesa

Preporučna količina je 50 grama na dan, tako što ćete na taj način postepeno oporaviti normalnu sekreciju enzima svog organizma. Samo nekoliko dana će biti potrebno kako biste vratili u normalu protok enzima u svom telu.

Isto se odnosi i na konzumaciju životinjskih proizvoda poput jaja. Ukoliko ste ih tokom poslednjih nedelja izbacivali iz svog menija, jedite po 1 na dan, dok se vaš organizam ne vrati u svoj normalni tempo.

Saznajte još koji ljudi ne bi smelo da konzumiraju meso i koje su dobre zamene za meso.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest