Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Čajevi protiv prolećnog umora

Čajevi protiv prolećnog umora

Iliana AngelovaIliana Angelova
Početnik
3621
Čaj protiv prolećnog umora
Fotografija: Albena Asenova

Prolećni umor je stanje poznato gotovo svakoj osobi. Ono ne može da se odredi kao bolest, ali uzrokuje jak gubitak snage.

Debljanje, depresije, nesposobnost za rad često se pojavljuju zbog ovog našeg stanja koje usisava život.

Potrebno je da se obrati pažnja i da se preduzmu mere za otklanjanje prolećnog umora. Hemija je suvišna i kontraindikovana u borbi protiv malaksalosti. Postoji mnogo sredstava iz narodne medicine koji su u stanju da nam vrate energiju.

Potrebno je da se telo hidrira, zajedno sa punjenjem tela energijom, a oba zadatka mogu da budu izvršena laganim napicima napravljenim od biljaka. Reč je o biljnim čajevima koji daju snagu telu.

Mogućnosti obuhvataju širok spektar prolećnih biljki. Seme gorušice je dobro sredstvo preotiv malaksalosti. Jedna supena kašika nje, skuvana u 600 mililitara vode 4-5minuta, je odličan osvežavajući čaj protiv prolećnog umora koji daje priliv energije. Pije se tri puta na dan, ne više od kafene šoljice pre svakog glavnog obroka.

Čaj od ruzmarina je drugi predlog narodne medicine. Ovo je drugi tonizirajući napitak koji uspešno može da zameni jutarnju kafu.

Čaj od ruzmarina pomaže kod prolećnog umora.

Ruzmarin, kombinovan sa kašikom meda za zaslađivanje ima veći tonizirajući efekat od kofeina. Kašičica biljke se kuva 10 minuta u pola litre vode. U njoj sadržan oksid - cionel ubrzava cirkulisanje krvi, tera umor i tonira telo.

Hidriranje organizam, ključni pokazatelj za uspešnu borbu sa prolećnim umorom, ne ostvaruje se samo ispijanjem mnogo vode, već i čaja od zelenih biljki. Na prvom mestu zeleni čaj ima moćna antioksidansna svojstva i sadrži kofein koji jača.

Detoks je obavezan na proleće, kako bi se izbacili svi toksini nagomilani zimskim načinom života i ishrane. Ajuverda za detoksikaciju preporučuje indijski čaj garam masala u kojem se nalazi desetak indijskih biljaka.

Naša prirodna apoteka nudi gotove čajeve od šipka, koprive, maslačka, čestoslavice, posebno izabranih čajeva za otklanjanje prolećnog umora. Oni pomažu u izlučivanju toksina, oporavljaju životnu snagu i ispunjavaju telo energijom.

Ukoliko želite da se još brže izborite sa neprijatnim simptomima prolećnog umora, pogledajte i naše recepte za detoks.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest