Bonapeti.rs»Članci»Zanimljivo»8 klasičnih recepata za uličnu hranu

8 klasičnih recepata za uličnu hranu

Joana StoyanovaJoana Stoyanova
Početnik
8
Francuska kobasica

Tokom poslednjih godina popularnost ulične hrane izuzetno je porasla. Hrana koja se nekada prodavala na ulicama bila su jela od mesa, tipično za zemlju i promovisala je autentični ukus pred turistima.

Međutim, neke stvari su se u današnje vreme promenile i sada se mnoga ulična hrana pretvara u široko rasprostranjenu hranu i čak se pojavljuju u menijima nezia restorana.

Oživljeni restorani i kafane u Francuskoj imaju reputaciju mesta kojanude neodoljivo uživanje ljubiteljima ukusne hrane - isto važi i za francusku uličnu kuhinju.

Od sveže pripremljenih palačinki do jagnjeće kobasice ili sendviča sa šunkom i maslacem, ulična hrana u francuskoj prestonici i selima uključuje mnoštvo internacionalnih ukusa, posluženih sa prepoznatljivim francuskim osećajem.

1. Sendvič Jambon Beurre

Jambon Beurre je nešto više od sendviča sa šunkom i maslacem, ovo je svešteni savez između klasičnog bageta, odlični francuski maslac i šunka visokog kvaliteta. Jambon Beurre je sjajna ulična hrana savršena za piknike, ručkove i čak brzi obrok s nogu.

2. Prženi krompir sa parmezanom

Nezavisno od toga da li ste saglasni sa autentičnošću ovog francuskog uličnog recepta za prženje krompira sa parmezanom, bez sumnje oni su predivna ulična hrana, odgovarajuća za lagani doručak.

3. Francuske palačinke

Palačinke možete pronaći u svakoj oblasti Francuske - retko ima pijace ili javnog mesta gde se ne prodaju palačinke. One su toliko jednostavne za pravljenje da možete da ih napravite i kod kuće. Možete da namažete palačinku omiljenim slatkim, tečnom čokoladom ili da je napravite sa malo limuna i šećera.

4. Klasični francuski Merguez

Klasični francuski Merguez predstavlja marokansku kobasicu koja se pretvara u izuzetno voljenu i traženu uličnu hranu u celoj Francuskoj, posebno u kombinaciji sa sendičem ili pljosnatim pogačama.

5. Francuske krofnice (Beignets)

Veoma jednostavne francuske krofnice bez kvasca su klasična ulična hrana i najukusnije su sa vrućom šoljom kafe au lait (kafa sa mlekom).

6. Kroasani sa bademima

Kroasani sa bademima su klasičan grancuski slatkiš koji se obično servira za doručak i koji se nude u luksuznim kafićima u Parizu i drugim većim gradovima. Nadev se sastoji od slatkog krema sa bademom, raspoređenim po celom testu, nakon čega se peče sa iseckanim bademima na testu.

7. Čokolatine (Pain au Chocolat)

Šta lepše od sveže ispečenih čokolatina, upravo izvađenih iz rerne? Ovaj hrskavi i zlatkasti slatkiš se puni istopljenom čokoladom. Ako uz njega dodate jednu ukusnu kafu, dobićete jedan jednostavan, ali luksuzan doručak.

8. Ušećereni kesteni

Ako su kesteni, ispečeni na jakoj vatri, specijalitet božićnih praznika, onda su ušećereni kesteni njihovi luksuzna braća i sestre od strica. Ovaj unikatni slatki ukus je jedna od najtraženije ulične hrane. Njih možete da napravite i kod kuće, ali samo da imate vremena - potrebno je nekoliko dana za njihovu pripremu, ali aktivno spremanje za taj period ne premašuje 30 minuta.

Sve delikatese ulične hrane Francuske možete pogledati u našoj galeriji.

A neće vam uopšte biti loše ako bacite jedan pogled na ove ukusne francuske deserte, naše francuske kroasane ili pak našu omiljenu francusku seosku tortu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji