Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Dijetalne salate za večeru s kojima ćete smršati

Dijetalne salate za večeru s kojima ćete smršati

Nadejda NedevaNadejda Nedeva
Džedaj
191
Dijetalne salate za večeru s kojima ćete smršati

Svesni smo činjenice da nije posebno teško setiti se niza dijetalnih salata koje možete spremiti za večeru. Počinjući od klasične salate od paradajza, od krastavaca, mešane salate ili pak tradicionalnih salata od raznog zeleniša - zelene salate, ajsberg salate, rukole itd.

Dok u njih ne dospeju teški sosove od majoneza ili pak sirevi, oni će biti pravi primeri za dijetalne salate, nezavisno od toga da li su za doručak, ručak ili večeru. Međutim, ovde ćemo vam predložiti nekoliko nestandardnijih dijetalnih salata za večeru.

Salata sa kupusom

Umesto da pripremate nama dobro poznatu salatu od kupusa i šargarepa, probajte da je napravite sa kupusom i krastavcima. Ipak sigurno znate da su kupus i krastavci veoma dijetalni tako što su poslednji sastavljeni od približno 98% vode.

Punjeni paradajz

Punjeni paradajz

Napravite svoju omiljenu zelenu salatu, ali da bi bilo šarenije napunite njome paradajz. Tako lako spremljena salata za večeru nije samo dijetalna, već i veoma odgovarajuća u slučaju da očekujete goste. Ipak, ima dosta složniji i reprezentativniji izgled.

Salata od spanaća

O korisnim svojstvima spanaća nema šta da pričamo toliko, ona su svima poznata. Pripremite salatu od bejbi spanaća, iseckane 2-3 pečurke i crvene paprike iseckane na tračice. Začinite je s malo bosiljka, sitno iseckanog mladog belog luka, maslinovog ulja, so i balzamovog sirćeta.

Salata od karfiola

Salata sa karfiolom

U 100 grama rotkivice se nalazi tek 16 kalorija, a u 100 grama karfiola oko 20. Osim toga, i jedno i drugo povrće je priznato po svom detoksikirajućem delovanju na organizam, a sam karfiol se sastoji od otpriike 90% vode. Iskidajte karfiol na ružice, iseckajte rotkvice, dodajte svežu mirođiju i začinite solju, maslinovim uljem i sirćetom (po želji). Definitivno ćete polozati prste!

Salata od brokolija

I brokoli i jabuke su dijetalne i korisne. Skuvajte unapred brokoli, dodajte u njih jabuku iseckanu na kockice i salatu začinite solju, maslinovim uljem i limunovik sokom. A lepo kod ove salate je to što potrebni sastojci za njenu pripremu dostupni tokom cele godine. Oni su sjajna ideja za dijetalnu večeru.

Mršavljenje sa salatama nije fatamorgana! Uz više istrajnosti i zdravih namirnica ući ćete u formu bez problema.

Pogledajte još naše korisne savete za mršavljenje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest