Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Pijte kafu protiv prolećnog umora!

Pijte kafu protiv prolećnog umora!

Yana G.Yana G.
Kuvar
407
Pijte kafu protiv prolećnog umora

Posle duge i hladne zime, svi sa osmehom uživamo u proleću. Priroda se budi iz sna i počinje da živi, a i vi se svakog jutra morate buditi malo boljeg raspoloženja nego prethodnog dana.

Ali sa dolaskom toplijeg vremena i promenom godišnjih doba dolazi i takozvani prolećni umor.

To je osećaj opšteg umora, pospanosti, smanjene efikasnosti i nedostatka dobre koncentracije. Naše telo treba da očisti toksine koji su se akumulirali u našem telu tokom dugih zimskih meseci.

Naše telo proizvodi antioksidanse, koje dobija iz različitih namirnica i pića koje konzumiramo.

Prema nekim studijama, kafa je među namirnicama koje sadrže antioksidanse. Ova izjava je takođe potkrepljena rangiranjem, gde se kafa nalazi na 6. mestu po količini antioksidanasa u tipičnoj porciji.

Kafa protiv prolećnog umora

Neki naučnici koji su sproveli istraživanje u Sjedinjenim Državama i Evropi i tvrde da komponente instant kafe, različite od kofeina, pomažu u metabolizmu glukoze.

Instant kafa je jedno od najpoznatijih i najrasprostranjenijih pića na svetu. Polifenoli su glavna vrsta antioksidanasa u svakoj šolji kafe. Ovi polifenoli pomažu u borbi protiv slobodnih radikala u našem telu koji se svakodnevno stvaraju.

Ispijanjem šoljice aromatične kafe ujutru ili popodne borimo se sa hroničnim oboljenjima. Dodatni bonus je što konzumiranjem kafe usporavamo prerano starenje.

Malo poznata činjenica o kafi je da ona sadrži i dijetalna vlakna. Studije u Nemačkoj pokazale su da sadržaj ovih dijetalnih vlakana može da varira u zavisnosti od različitih faktora kao što su vrsta kafe, stepen prženja i način pripreme same kafe.

A da bi vam duši bilo još ugodnije, kombinujte čašu aromatičnog napitka punog energije sa parčetom ukusnog kolača sa kafom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest