bonapeti.rs»Članci»Dijeta kod Problema»Očistite jetru trešnjama! Pogledajte kako

Očistite jetru trešnjama! Pogledajte kako

Plamena M.Plamena M.
Džedaj
2312
Trešnje

Trešnje se nalaze među sa voćem s najkorisnijim svojstvima. Kada sočni crveni plodovi preplave pijacu, dobro bi bilo da znamo za šta možemo da ih koristimo. Ispostavlja se da konzumirane na pravilan način one mogu da budu čak i lekovite.

Sočne trešnjice su unikatni plodovi koji vam pomažu da očistite svoju jetru bez problema. Lekari ih preporučuju svim ljudima koji pate od oboljenja jetre, ateroskleroze, bolesti kamena u bubregu, intoksikacije i kamenja u žuci.

Da biste iskoristili koristi trešanja, treba da konzumirate sok od trešanja. Bogat antioksidansima, mineralnim solima i vitaminima C, A i B, on ima dokazano lekovito dejstvo. Istraživanja dokazuju da voćni sok od trešanja alkalizuje krv i urin i neutrališe njihovu kiselinsku reakciju.

Detoksikacija

Unos malih crvenih plodova blagotvorno deluje na sistem organa za varenje i metabolizam. Ovo sveži sok od trešanja čini savršenim za čišćenje i kod artritisa, gihta i gojaznosti.

Da biste izvukli maksimum iz soka od trešanja, treba da ga uzimate strikto. Pije se po 1 šolje 3 puta na dan pre obroka. Da bi organizam maksimalno mogao da usvoji njegove korisne sastojke treba obavezno da se uzima u brzim gutljajima na prazan stomak.

Sok od trešanja je jedan od tradicionalnih narodnih lekova. On se koristi hiljadama godinama kao antipiretik i kao iskašljavajuće sredstvo za lečenje kašlja i bronhitisa. S obzirom na to da su u njemu sadržane velike količine bakra, sok može da se koristi kao usputna terapija kod lečenja epilepsije i psihičkih oboljenja. Nezamenjiv je još kod lečenja anemije, posebno kod male dece.

Jedna od malo poznatih činjenica jeste da je domaći sok od trešanja na drugom mesto po sadržaju pektina nakon citrusnog soka iz pomorandži. Prepunjen pektinom, on doprinosi rastu i životu korisnih bakterija u crevima.

Sok od trešanja

One učestvuju u sintezi vitamina i uklanjanju metaboličkih proizvoda i holesterola. Ovo pomaže u procesima zarastanja kod ateroskleroze i debljanja.

A da biste bili sigurni da redovno jedete trešnje, možete da uključite u svoj meni i kompot od trešanja, slatko od trešanja, a ukoliko vas brine višak kilograma, ovi slatkiši sa trešnjama takođe leče, ali loše raspoloženje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest