Kako da izaberemo mašinu za pranje sudova
Как да изберем съдомиялна
Bonapeti.rs»Članci»Zanimljivo»Kako da izaberemo mašinu za pranje sudova

Kako da izaberemo mašinu za pranje sudova

Nadejda NedevaNadejda Nedeva
Džedaj
191
Mašina za pranje sudova
Fotografija: TodayCom

Živeti u 21. veku i imati mašinu za pranje sudova nije nikakvo ugađanje ili pak luksuz. Ona štedi ne samo mnogo vremena i truda povezanih sa pranjem naših sudova, već drastično smanjuje i našu potrošnju vode. Tj. ona je koristan uređaj koji može da umanji naše kućne račune, a u isto vreme se brine i o prirodi.

Nakon što ste sasvim logično stigli do zaključka da je vašem domu potrebna mašina za pranje sudova verovatno ćete početi da se pitate kako tačno da je izaberete. Da li je najskuplja i nakvalitetnija ili pak ka kom brendu da se usmerite.

Odnosno, ovde nećemo komentarisati brendove, zato što je to pitanje ličnog ukusa, izbora i poverenja u brend. Međutim, pokušaćemo da vam olakšamo tako što ćemo vas upoznati sa osnovnim paramterima prema kojima treba da izaberete svoj novi uređaj.

Koje klase da bude mašina za pranje sudova?

Logično je da birate najvišu klasu mašine za pranje sudova u smislu uštede energije, posebno po sve većim cenama električne energije. Dosta dobro istražite ovo pitanje, jer iako ovaj uređaj nije večan, sigurno ćete ga koristiti godinama. U tom smislu je dobro da pravite razliku između klasu pranja i onu za sušenje, zato što one nisu uvek iste.

Koje veličine da bude mašina za pranje sudova?

Ukoliko samo planirate da nabavite ugradnu kuhinju na primer ili pak raspolažete sa dovoljno slobodnog prostora u svojoj staroj kuhinji, ali ne raspolažete mašinom za pranje sudova, onda je najbolje da se orijentišete ka mašinama za sudove standardnih veličina.

U slučaju da imate ugradnu kuhinju bez mašine za pranje sudova, onda možete da birate i između mašina za pranje sudova tipa kockica koje mirno mogu da uđu ispod sudopere ili pak uže varijante.

Za koje domaćinstvo je namenjena mašina za pranje sudova?

Kako da izaberemo mašinu za pranje sudova?

Ovaj faktor je povezan sa prethodnim, zato što standardne mašine za pranje sudova nisu uvek odgovarajuće za jednu osobu. Prosto dok dođe vreme da uključite mašinu za pranje sudova, najverovatnije ćete ostati bez ikakvog čistog posuđa. Klasične mašine za pranje sudova su praktične pre svega za porodice.

Za jednog čoveka možete da se zaustavite na manjim varijantama tako što postoje i mašine za pranje sudova koje su prenosive i završavale bi posao, ukoliko često menjate svoj dom.

Kakav je vaš budžet?

Ovo je verovatno najneprijatniji faktor koji treba da uzmete u obzir, ali u traženju mašine za pranje sudova često se počinje upravo od njega. Posavetovali bismo vas da u ovom slučaju istaknete kvalitet, zato što se za slične kuhinjske uređaje pretpostavlja da bi vas dugo radovali. U mnogim prodavnicama se nude i na rate i to bez ikakvog poskupljenja.

Kolika bi trebala biti garancija mašine za pranje sudova?

Sigurno ste čuli da postoje rerne stare preko 40 godina i starije koje i dan danas rade, a današnji električni uređaji su tako dizajnirani da se brzo kvare kada njihova garancija isteče. Iako bi ovo bila preterana izjava, nije daleko od istine. Tako da koliko god da je duža garancija mašine za pranje sudova, to bolje.

Poslednje, ali ne najmanje bitno, podsetićemo vas i na to da kupujući mašinu za pranje sudova vi ćete poštedeti vas i vašu porodivu buke lupkanja posuđa za vreme njihovog pranja. Savremene mašine za pranje sudova su veoma nečujne, a i rizik da slome jednu i drugu čašu biće samo zato što ste ih vi sami nepravilno postavili u uređaj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest