Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Najbolji prilozi uz šnicle

Najbolji prilozi uz šnicle

Jana G.Jana G.
Početnik
1783
Prilog za šnicle

Uz šnicle traadicionalno se poslužuje prilog od pirinča ili krompira, a takođe i od dinstanog povrća. Možete da obogatite ovu klasiku s malo fantazije i dodatnih proizvoda za originalniji ukus.

Krompir sa hrskavom koricom

Prilozi za meso

Od susama su odgovarajući prilozi uz šnicle. Ovaj recept najbolje se pravi sa mladim krompirom, ali i stari završava posao.

Potrebni sastojci: 500 grama sitnijeg krompira, 2 supene kašike susama, so i crni biber po ukusu, prstohvat muskatnog oraščića, 30 mililitara ulja.

Način pripreme: Krompir se opere sa četkom, bez guljenja i seče se na polovinice. Susam se proprži bez masnoće u suvom tiganju.

Krompir se stavlja u duboku posudu, posipa se solju, crnim biberom i muskatnim oraščićem. Dodaje se ulje i sve se dobro izmeša.

U masnoćom podmazanu tepsiju se raspoređuje krompir i posipa se susamom. Peče se na 220 stepeni otprilike 40 minuta. Na svakih 20 minuta krompir se okreće.

Mlada boranija sa sosom od topljenog sira je veoma ukusan prilog uz šnicle.

Boranija sa sosem

Potrebni sastojci: 300 grama boranije, 100 grama topljenog sira, 2 čena belog luka, 1 supena kašika brašna, so i crni biber po ukusu, prstohvat origana.

Način pripreme: Boranija se opere, odseku se krajevi, zaliva se vodom koliko je potrebno da pokrije i stavlja se na vatru. Kuva se 20 minuta.

Topljeni sir se izrenda, beli luk se sitno isecka. U pola čaša vode u kojoj se kuvala boranija opere se brašno. Voda od boranije se ne cedi.

U nju se dodaju izrendani sir i beli luk, dodaje se i oprano brašno. Krčka se na tihoj vatri otprilike 2 minute i dodaju se začini.

Krompir sa graškom je takođe veoma ukusan prilog uz šnicle.

Potrebni sastojci: 500 grama sitnog krompira, pola čaše graška, 2 šargarepe, 1 supena kašika brašna, 100 mililitara tečne pavlake, so i crni biber po ukusu, 30 mililitara ulja, prstohvat muskatnog oraščića.

Način pripreme: Krompir se oguli i iseče se na krupne komade, kuva se 15 minuta u slanoj vodi. Šargarepe iseckane na kolutiće se proprže u vrućem ulju na otprilike 4 minuta. Dodaje se grašak i krompir.

Brašno se pomeša sa solju, dodaju se 50 mililitara tople vode i sve se dodaje u smesu od povrća. Dodaju se začini i sve se dinsta se dok se ne omekšaju krompir i šargarepa - otprilike 10 minuta.

Drugi ukusni prilozi za šnicle koje obavezno preporučujemo da probate su upravo:

- sos od pečuraka za šnicle;

- pečurke u maslacu;

- savršeni krompiri sote;

- pečeno povrće;

- karamelizovani luk;

- dinstani grašak u maslacu;

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest