bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Čaj od kore pomorandže - za šta je koristan

Čaj od kore pomorandže - za šta je koristan

Iliana AngelovaIliana Angelova
Početnik
3434
koristi čaja od pomorandžine kore

Pomorandže su omiljeno citrusno voće za mnoge ljude zbog svog jedinstvenog ukusa i jedinstvene arome. Kora ovog dragocenog voća se takođe koristi od davnina. Postavljene u kadu, kore pomorandže su odličan način aromaterapije sa svežim mirisom. Kora pomorandže oslobađa esencijalno ulje, zbog čega se koristi i u kozmetičke i u medicinske svrhe.

Od kora se može pripremiti čaj. Malo je gorak, pun vitamina C i drugih važnih hranljivih materija sa mnogim koristima za zdravlje. Uz čaj od kore pomorandže možete voditi zdrav život na ukusan način.

Za pripremu čaja od kore pomorandže potrebne su dobro oprane kore od 3-4 ploda. Režu se na male komade i ostavljaju da se osuše nekoliko dana. Čaj se pravi na uobičajen način. Kuvajte ga 10-15 minuta, a zatim napitak procedite.

Pored još jedne vrste čaja, dobijamo sledeće koristi za zdravlje:

Korisne hranljive materije. Ovaj čaj sadrži vitamine i minerale, uključujući folnu kiselinu, beta karoten, limonet, alfa karoten, aldehide, antioksidante.

čaj od kore pomorandže - koristi

Čaj od kore pomorandže služi kao antivirusno sredstvo i nezaobilazna je pomoć u lečenju virusnih infekcija sa visokom temperaturom. Njegova antimikrobna svojstva štite telo od bakterijskih infekcija.

Napitak od kore pomorandže pomaže varenju. Vlakna koja sadrži stimulišu probavni trakt i pomažu u uklanjanju toksina iz njega. Dobar je lek za zatvor.

Ovaj čaj se takođe može koristiti za uklanjanje lošeg zadaha u ustima. 1 šolja čaja dnevno će eliminisati loš zadah za mesec dana.

Blagotvorno dejstvo čaj od kore pomorandže ima i na cirkulaciju zbog činjenice da sadrži supstance koje stimulišu protok krvi. Zbog toga je pogodan napitak za probleme sa spavanjem, stres i anksioznost.

Žene koje boluju od mastitisa bore se protiv ovog problema ovim čajem, koji dojiljama takođe daje korisne hranljive materije.

Pročitajte više o primeni pomorandžine kore.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest