bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?

Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?

AdminAdmin
Glavni urednik
24136
Pe;ena yrna kafe

Mmmmmmmmm. Kafa!

Otkako je Satori Kato, japanski naučnik koji živi u Čikagu, došao na ideju da napravi instant kafu 1901. godine, zrna domaće pečene kafe su odjednom zastarela. Hvala Bogu, ovde je nova generacija koja je, nezadovoljna standardizovanim verzijama instant kafe, odlučila da oživi umiruću praksu pečenja i kuvanja kafe kod kuće.

Oni koji misle da je pečenje naporno i teško, neka ponovo razmisle! Ovo je zapravo vrlo jednostavna procedura i traje samo nekoliko minuta. Rezultat ovog zadatka je, međutim, priprema zaista dobrog pravog espresa koji odgovara vašem ukusu! Uz to, domaća kafa je uvek sveža i ima jaču aromu. Sve u svemu - dobra investicija na vreme!

Pa kako ispeći zrna kafe kod kuće?

Lako.

Sve što vam je potrebno su sveža zrna zelene kafe, koja se mogu naći u skoro svakoj prodavnici, i rerna. Nemate rernu? Ne brinite. Pečenje se može obaviti u najjednostavnijem tiganju. Nakon što ste obezbedili posudu, zagrejte rernu / tiganj, stavite kućne rukavice i stavite zrna kafe unutra. Sledeći, veoma važan korak je izvlačenje njihove ukusne arome.

Ali zapamtite, nemojte se rasejavati, jer zrna mogu veoma brzo da izgore! Posle 10-20 minuta, u zavisnosti od vaših želja, kafa će biti gotova, dobijajući poznatu braonkastu boju. Kada zrna kafe postanu masna oslobađanjem masnoća unutar njih, skoro ste gotovi. Izvadite ih iz rerne i zapamtite da će biti vruće. Sačekajte da se ohlade, isperite višak masnoće i sameljite. I voila! Vaša domaća zrna kafe su spremna za kuvanje.

Kafa

Naravno, ako želite savršenu kafu, morate je zaraditi! Prvo ćete morati da prođete kroz metodu „učite na svojim greškama“ da biste postigli željenu šoljicu kafe. Eksperimenti mogu biti sa poreklom zrna i količinom za pečenje. Zaista, razlika je elementarna. Za osnovno znanje treba da shvatite da postoje dve vrste zrna kafe – jedna se uzgaja na višim mestima, a druga u nizijama.

Prva kafa je mirisnija, mekša i ima bolji ukus od druge, koja raste na visini. Ova druga je jača i sa nešto laganijom aromom. Osim toga, ukus kafe zavisi od toga koliko dugo je pržite. Što više, to aroma postaje jača. Dakle, ako ste amater i prvi put pravite domaću kafu, moraćete malo da se poigrate i ne zaboravite - vodite beleške kako biste došli do savršene formule.

Domaće pripremljena kafa je umetnost kojom se širom sveta bave poznavaoci koji se zadovoljavaju jedino savršenom šoljicom kafe. Dakle, ako niste zadovoljni postojećim vrstama kafe ili čak želite da isprobate nove kombinacije - samo napred! Sve što vam treba je šaka sirovog zrna, tiganj i nekoliko minuta.

Ako imate sveže pečenu kafu, preporučujemo da probate:

- Espresso Romano;

- Aromatična turska kafa;

- ili samo pripremite frape;

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest