bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Šta je GHI maslac i za šta je koristan?

Šta je GHI maslac i za šta je koristan?

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
4412858
Šta he GHI maslac i za šta je koristan

GHI maslac je je mlečna mast za kuvanje sa jedinstvenom aromom orašastih plodova. GHI maslac je popularan u svetu i najviše se koristi u indijskoj kuhinji. Poznat i kao pročišćeni maslac ili rafinisani maslac, pogodan je za sve vrste jela.

Tradicionalno se proizvodi zagrevanjem kravljeg mleka dok sadržaj vode u njemu ne ispari i njegove čvrste materije mogu da budu filtrirane, ostavljajući za sobom samo tečnu mast.

Kulinarski stručnjaci i nutricionisti navode GHI maslac kao bezbedan maslac za kuvanje zbog činjenice da je bogat hranljivim materijama, ima visoku tačku dimljenja i tako dalje.

GHI maslac sadrži ogromnu količinu zasićenih masti. Odrađenom hemijskom analizom je ustanovljeno da sadrži 64% zasićenih masti, uključujući korisne masne kiseline kao što su konjugovana linolna kiselina (CLA), butirat, omega-3, 6 kiseline i druge.

Kulinarski entuzijasti često koriste čisti kravlji GHI maslac kao zdraviji izbor za kuvanje.

Pogledajte kako se pravi GHI u Indiji.

Prednosti GHI maslaca

GHI

Osnovni razlozi zašto se pročišćeni maslac preferira za kuvanje su:

- njegove zdravstvene prednosti;

- jednostavno čuvanje;

- duži rok trajanja itd.

Kao maslac za kuvanje, GHI je univerzalni mlečni proizvod. Možete da koristite GHI maslac prilikom spremanja raznih jela i deserata. Nezavisno od toga da li je reč o dubokom prženju, sotiranju ili pečenju, možete ga koristite kao ulje. GHI maslac je odgovarajuć i za sporo kuvanje.

Pored toga što je savršen za sve vrste kulinarskih podviga, on je i odličan pojačivač ukusa kuvanih jela. GHI maslac dodaje kremastu teksturu u hranu, a njegova aroma oraha nudi prirodnu svežinu.

Čisti GHI maslac je pogodan za kuvanje povrća i mesnih proizvoda. Ovaj mlečni proizvod je savršen i za začinjavanje salata. Možete da koristite GHI maslac da biste namazali svoj jutarnji tost.

Zdravstvene koristi GHI maslaca

Kravlji maslac GHI je bez laktoze i kazeina (mlečni protein). Ljudi sa intolerancijom na laktozu mogu da koriste GHI maslac u svojoj hrani bez ikakvog rizika po svoje zdravlje.

GHI maslac

Kao što smo spomenuli, kravlji maslac GHI sadrži do 64% zasićenih mlečnih masti i poizdan je izvor visokokvalitetnih masti za ljude. Ako se prati keto dijeta ili paleo režim, može da se koristi kravlji maslac GHI u dijeti kao jedan od najpouzdanijih izvra zasićenih masti.

Keto dijeta je plan za mršavljenje sa visokim sadržajem masti i niskim sadržajem ugljenih hidrata i zato je uključivanje GHI maslaca u nju posebno pogodno.

Organski GHI maslac može da se koristi u jutarnjim napicima kao što su čaj ili kafa (bronirana kafa). Bogat kalorijama, GHI maslac može da zadrži glad, što vodi do kontrolisanja unosa kalorija koji vodi do prirodnog gubitka težine.

GHI maslac sadrži mnogo zasićenih masti i neke korisne za srce vitamine rastvorljive u mastima kao što su A, D, E i K.

Kako da čuvamo GHI maslac?

GHI maslac možete čuvati u svojoj kuhinji na normalnoj temperaturi. Stavite posudu na tamnu policu u kuhinjskom ormariću, dalje od toplote i sunčeve svetlosti. Takođe, teglu treba da držite daleko od ovlaživača. Prosto držite poklopac tegle čvrsto zatvoren.

Prečišćeni maslac GHI

S obzirom na to da je ova mansoća osetljivija na svetlost, umesto u providnoj staklenoj tegli, GHI maslac treba da čuvate u neprovidnoj tegli.

Ako se čuva u hermetički zatvorenoj posudi na tamnoj i suvoj polici, onda ostaje dobar na sobnoj temperaturi toom 18 meseci od datuma proizvodnje.

Ukusan, bezopasan, jednostavan za čuvanje i rentabilan - ovo su prednosti u kojima ljubitelji GHI maslaca mogu da uživaju ako koriste kvalitetnu masnoću proizvoedenu od kravljeg maslaca. Ne propustite da uživate u svojim omiljenim hrskavim vanilicama ili pak džigericama u maslacu, ali spremljenim sa GHI maslacem.

Još razloga da počnete da kuvate sa GHI maslacem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest