bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Šta sadrži kokosovo mleko i zbog čega je korisno?

Šta sadrži kokosovo mleko i zbog čega je korisno?

Lilia  MilkovaLilia Milkova
Inovator
79
Kokosovo mleko i kokos

Kokosovo mleko, koje je univerzalni sastojak mnogih jela i odlična veganska alternativa, sada je široko dostupno u prodavnicama. Veoma je hranljivo i nudi dosta koristi za zdravlje, kada se uključi u ishranu.

Kokosovo mleko ima svojstva da snižava holesterol i podstiče gubitak težine. U poređenju sa drugim biljnim vrstama mleka, kokosovo mleko sadrži malu količinu zdravih triglicerida srednjeg lanca, koji su dobri za opšte zdravlje.

U sledećim redovima ćemo podeliti neke od glavnih koristi za zdravlje kokosovog mleka.

Kokosovo mleko ima visok sadržaj minerala, uključujući gvožđe, selen, kalcijum, gvožđe, magnezijum i fosfor. Takođe je bogato vitaminima C, E, B1, B3, B5 i B6, koji su nam svi korisni.

Kokosovo mleko sadrži 50 procenata laurinske kiseline, korisne masne kiseline koja ne samo da pomaže u poboljšanju zdravlja srca već i snižava holesterol. Laurinska kiselina, prisutna u kokosovom mleku, je moćno antivirusno i antibakterijsko sredstvo, koje može da vas zaštiti od bolesti.

Ovo vegansko mleko ima puno elektrolita, što pomaže u izbegavanju dijareje i dehidratacije. Takođe nadoknađuje dobru stomačnu masnoću i promoviše zdravlje creva i leči zatvor.

Presečen kokos

Studije pokazuju da je kokosovo mleko 56% efikasnije od kokosove vode u lečenju čireva. Takođe je korisno u lečenju artritisa.

Kokosovo mleko je fantastično za vašu kosu i kožu zbog svojih hidratantnih svojstava. Može se koristiti kao tonik za lečenje gubitka kose.

Kokosovo mleko pomaže folikulima dlake da proizvedu novu kosu, ima snažne koristi protiv starenja, pomaže u lečenju kože sklone aknama i masne kože.

Takođe podstiče ukupni metabolizam tela kada se konzumira umereno.

Kokosovo mleko ima široku primenu – možete ga sipati u jutarnju kafu ili koristiti za pravljenje supa i deserata. Ako ste vegan, kokosovo mleko je hranljiv i dobar izbor za zamenu klasičnog mleka. Nezaslađeno kokosovo mleko u limenkama često ima manje masti i kalorija od konzerviranog kokosovog mleka.

Hranljivi sadržaj kokosovog mleka može da varira od brenda do brenda u zavisnosti od toga kako se proizvodi obrađuju, pa pročitajte etikete pre nego što ga kupite.

Pogledajte i neke ideje za deserte sa kokosovim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest