bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Koji je najbolji način da podgrejete sinoćnu picu?

Koji je najbolji način da podgrejete sinoćnu picu?

Kristina ChernikovaKristina Chernikova
Glavni urednik
315817
Podgrejana pica

Pica je omiljeno jelo mladih i starih. Teško da postoji osoba koja ne bi pala u iskušenje i skočila na sveže pečenu Margaritu, Kapriciozu, Napolitanu, Kalcone ili Quatro Formaggi. A kako drugačije? Svaki od ovih užitaka od testa je mirisan, mekan i topi se u ustima.

Međutim, to nije slučaj sa ostacima pice od sinoć. Nakon što odstoji nekoliko sati, gubi svoj prvobitni ukusan izgled i mora se ponovo zagrejati. Kako podgrejati picu da bi bila jednako ukusna?

Na ovo pitanje odgovorili su kuvari iz picerije u Bruklinu. Prema njihovim rečima, mnogi ljudi koriste mikrotalasnu pećnicu za podgrevanje pice, ali ovo je pogrešan pristup jer nakon nekoliko minuta u aparatu testo izgleda mokro i ima čudan ukus.

Takođe bi bilo pogrešno vratiti sinoćnu picu u rernu, jer će se na taj način testo osušiti i postati još tvrđe.

Pice

Zato iskusni kuvari preporučuju zagrevanje ostataka pice u tiganju. U tu svrhu parče pice se mora staviti u suvi tiganj i peći 2 minuta.

Kuvari tada savetuju da se oko komada ubaci malo vode i tiganj poklopi poklopcem i skloni sa ringle. Picu treba ostaviti ispod poklopca jedan minut i tada je spremna za jelo.

Rezultat je hrskava kora, meko jezgro i savršeno istopljeni kačkavalj!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest