Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Kako da kiseli kupus brže bude spreman za upotrebu?

Kako da kiseli kupus brže bude spreman za upotrebu?

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Šef kuhinje
186119
kako da kiseli kupus bude brže spreman za upotrebu

Kiseli kupus je popularna fermentisana namirnica koja je poznata po svom posebnom kiselom ukusu. Priprema kiselog kupusa od nule je dugotrajan proces, koji može potrajati nekoliko nedelja.

Međutim, ako nemate dovoljno vremena, a i dalje želite da uživate u koristima ove fermentisane hrane, postoji nekoliko saveta koje možete da sledite da ubrzate proces kiseljenja kupusa:

Koristite aktivnu kulturu

Da biste ubrzali proces fermentacije kiselog kupusa, možete dodati malu količinu aktivne kulture, kao što je kiseli kupus kupljen u prodavnici ili komad iz prethodne serije, u vašu novu seriju kiselog kupusa. Ovo će dati podsticaj procesu fermentacije, jer će aktivna kultura sadržati bakterije mlečne kiseline koje će početi da razgrađuju kupus i pretvaraju ga u kiseli kupus.

Toplo okruženje

Drugi način da se ubrza proces fermentacije je da kiseli kupus držite u toplom okruženju. Ovo će pomoći da se podstakne rast bakterija mlečne kiseline, što će zatim ubrzati proces fermentacije.

Izgnječite kupus

Da biste ubrzali proces fermentacije, možete izgnječiti kupus presom ili rukama pre nego što ga dodate u teglu. Ovo će pomoći oslobađanju prirodnih sokova iz kupusa, koji će zatim započeti proces fermentacije.

kiseli kupus

Posolite kupus

Dodavanje soli kupusu je ključno za proces fermentacije. So takođe pomaže da se izvuče tečnost iz kupusa, što je neophodno za odvijanje procesa fermentacije.

Koristite teglu za fermentaciju

Da biste ubrzali proces fermentacije, možete koristiti posebnu teglu za fermentaciju koja ima vazdušnu česmicu. Ova vrsta tegle omogućava da gasovi proizvedeni tokom procesa fermentacije pobegnu dok sprečavaju kiseonik da uđe u teglu.

Prateći ove savete, trebalo bi da budete u mogućnosti da pripremite kiseli kupus za delić vremena, koje je inače potrebno.

Međutim, važno je imati na umu da je fermentisana hrana živa hrana i da proces fermentacije može varirati u zavisnosti od mnogih faktora, uključujući temperaturu, vlažnost i vrstu korišćenog kupusa.

Dakle, iako vam ovi saveti mogu pomoći da ubrzate proces, uvek je najbolje da pratite svoj kiseli kupus i redovno ga probate kako biste bili sigurni da se pravilno razvija.

Pogledajte i neke ideje za:

- patka sa kiselim kupusom;

- salate sa kiselim kupusom;

- svinjetina sa kiselim kupusom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest