Ulje od čička je divan proizvod, koji može promeniti način na koji pripremamo salate i sendviče. Hajde da istražimo zašto je korisno dodati ovo vredno ulje u našu ishranu i koje su njegove koristi.
Pre svega, ulje čička sadrži esencijalne masne kiseline, kao što su omega-3 i omega-6 masne kiseline. Ove masne kiseline su neophodne za zdravlje srca, podržavaju normalnu kardiovaskularnu funkciju i smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Ulje čička je korisno za dodavanje u salate, jer je izvor vitamina i antioksidanata. Sadrži vitamine A, E i K, koji su važni za zdravlje kože, očiju i kostiju. Pored toga, vitamini i antioksidansi u ulju čička mogu pomoći u borbi protiv slobodnih radikala u telu i podržati imuni sistem.
Ulje od biljke čičak je poznato po svojim antiinflamatornim svojstvima. To znači da konzumiranje ulja čička može pomoći u smanjenju upale u telu i ublažiti bol povezan sa artritisom i bolovima u zglobovima.
Takođe je pokazano da ulje čička pomaže u apsorpciji određenih hranljivih materija. Bogato je mononezasićenim masnim kiselinama, koje mogu pomoći u apsorpciji određenih važnih hranljivih materija, kao što je vitamin E.
Sve u svemu, dodavanje ulja čička u salate i sendviče može ponuditi mnoštvo zdravstvenih koristi. Bogato je esencijalnim masnim kiselinama, vitaminima i antioksidansima koji su neophodni za održavanje optimalne funkcije tela.
Zato sledeći put kada pravite salatu ili sendvič, ne zaboravite da dodate malo ulja čička za dodatni ukus i zdravstvene koristi.

Ulje čička se može dodati u razne salate - mešavinu zelene salate, rukole, čeri paradajza, krastavaca, šargarepe i celera. Koristite ulje čička da biste dodali dodatni ukus i kremastu konzistenciju. Ulje čička je takođe pogodno za aromatizovanje salata od tunjevine, salata od govedine, salata od kinoe, salata od piletine itd.
Pogledajte takođe šta je brašno od čička i kako napraviti čaj od čička za prečišćavanje.
















Komentari