Bonapeti.rs»Članci»Dijete»Jednostavna dijeta sa semenom lana i kiselim mlekom za čišćenje

Jednostavna dijeta sa semenom lana i kiselim mlekom za čišćenje

Paolina SyarovaPaolina Syarova
Početnik
1471
Laneno seme i jogurt

Tokom decembarskih i januarskih praznika zaista ima dosta ukusnih iskušenja na trpezi. Gotovo svake godine dolazimo do trenutka, u kome svaki sledeći zalogaj govori da treba da prestanemo sa hranom, ali odmah sledi i opravdanje – Pa šta, praznici su.

I samo par dana posle Božićnih praznika shvatamo, da smo zaista preterano jeli. Nije ni čudo što smo prilepili koji kilogram viška. Sa jedne strane, sasvim je jasno da je najsigurniji način da to sprečimo uzdržavanje od hrane. Ali obuzdati apetit gledajući sarme i šnicle nije baš uvek moguće, zbog toga se pristup menja i na dnevnom redu posle praznika su dijete.

Zašto da se ne opustimo bar u ovo vreme – posle ćemo se nekako vratiti u formu. Dobar režim ishrane i malo sporta pomoći će skidanju masnih naslaga.

Predlažemo vam jednu jednostavnu dijetu, koja će vam pomoći u čišćenju organizma pomoću kiselog mleka i lanenog semena. Dijeta u suštini nije klasična – ne ograničava se bilo koja hrana, prosto svakog jutra treba da pojedete kiselo mleko sa lanenim semenom. U tu svrhu kupite brašno od lanenog semena i kiselo mleko sa malim procentom mlečne masti.

Prve sedmice jedite 1 supenu kašiku brašna, pomešanu sa 100 g kiselog mleka. Naredne sedmice uzimajte smesu od 2 kašike lanenog semena sa 200 g kiselog mleka, a ttreće sedmice smesu od 3 kašike brašna od lanenog semena i ne više od 150 g mleka.

Mršavljenje

Ova smesa treba da bude prvo što ćete pojesti u toku dana – treba da zameni doručak. U slučaju da vam brašno od lanenog semena nije ukusno, zamenite ga sitno mlevenim lanenim semenom. Možete ga nači u svakoj prodavnici zdrave hrane.

Preporučuje se da svežu smesu pripremate svakog jutra.U toku tri nedelje poželjno je da uzimate što je moguće više vode – oko tri litra na dan.

Ovo čišćenje creva možete praviti jednom godišnje. Osim za čišćenje ovaj recept pomaže kod kolitisa, čira i gastritisa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest