bonapeti.rs»Članci»Ishrana kod problema»Hrana koja smanjuje nivo šećera u krvi

Hrana koja smanjuje nivo šećera u krvi

Nina NordNina Nord
Džedaj
10722
špargla

Pravilna ishrana pomaže smanjenju šećera u krvi. Ishrana dijabetečara se ne može nazvati neadekvatnom, prosto, ona se sastoji od namirnica, koje smanjuju nivo šećera u krvi.

Prvo odakle treba da počnete je smanjivanje unosa šećera. Treba da se stvori korisna navika da se napici ne zaslađuju.

Kako bi se smanjio nivo šećera u krvi, takođe je potrebno da se iz jelovnika izbace med i bonbone, a isto tako slatkiši od testa - torte, keks, kolači, sladoled.

Za dijabetečare su opasni slatki gazirani napici, sirupi, slatko, nektar, dinja, grožđe. Proizvodi koji smanjuju šećer u krvi su: čičoka, pasulj, beli luk, luk, spanac, celer, sve vrste kupusa, palidžan.

patridžan

Repa, rotkvice, paradajz, krastavci, crvene slatke paprike, špargle, ren, bundeva, tikvice, grejpfrut, takođe smanjuju šećer u krvi.

Kako biste smanjili šećer u krvi, potrebno je da se pridržavate određenih pravila. Hrana preko dana se mora podeliti na tri osnovna i dva dodatna unosa.

To će sprečiti glad i smanjiće rast šećera u krvi, koji sledi nakon obroka.

Slobodno jedite povrće, pijte kafu, čaj, vodu, sok od paradajza i napitke, koji sadrže zalađivače, koji zamenjuju šećer. Međutim, nemojte preterivati sa zaslađivačima, zato sto u velikim količinama mogu biti štetni. Prepolovite količinu hleba na koju ste navikli.

To isto važi i za pirinač, testenine, sočivo, povrće i pasulj. Smanite unos mesa, ribe, mleka i mlečnih proizvoda. Ako patite od viška kilograma, učitine sve što je moguće da izgubite na težini.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest