bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Hrana koja sagoreva masnoće

Hrana koja sagoreva masnoće

Eliana VasilevaEliana Vasileva
Početnik
31
Kivi

Zima će pre ili kasnije završiti i doći će vreme istine - naime šlauf oko struka će se pokazati i podsetiti vas da ste jeli meze sa velikim apetitom, teška jela s mesom i sočne salate s majonezom. Ali ima nekoliko rešenja, kojima se možete okrenuti kao spasonosnom planu B za mršavljanje. Postoji hrana koja sagoreva masnoće. Znači jednostavno treba da navalite na nju.

Luk i beli luk su upravo takva hrana. Oni poboljšavaju cirkulaciju, čiste krvne sudove, poboljšavaju ishranu ćelija. Sagorevanje masnoća počinje jedan sat nakon kozumiranja luka i belog luka, jer se intenzitet razmene materija u ćelijama povećava nakon njihovog unosa.

Luk

Možete da konzumirate luk u formi supe. Isečete luk u većoj količini. Dodate oko 150 grama kupusa, 2 paprike, 2 paradajza, celer, so. Celer ima diuretska svojstva, a i utoljuje osećaj gladi. Drugo povrće je pak nisko kalorično. Topljenje kilograma je individualno, ali sa supom od luka možete istopiti bar 4 kilograma za nedelju dana.

Riba je takođe u grupi hrane koja topi masnoće. Sa ribljom dijetom, koja traje mesec dana i koju pripremate dva ili tri dana nedeljno, možete da istopite po kilogram. Ostalim danima možete da jedete po uobičajenom meniju.

Doručak uključuje jedno kuvano jaje ili jednu tanku krišku ražanog hleba, šolju čaja bez šećera. Za ručak - 500 grama nemasne, kuvane ili pečene ribe, jedna jabuka, šolja čaja bez šećera. A za večeru - 300 grama nemasne ribe i jedna jabuka.

Posebno efektna za riblju dijetu je riba bakalar. Ona sadrži mnogo joda, koji stimuliše funkciju štitne žlezde i rastvaranje masnoća.

Krompir sadrži veoma malo masnoće, ali i veliku količinu belančevina i ugljenih hidrata koji zasićuju. Kalijum u krompiru pomaže odvajanju suvišne vode. Magnezijum, pak, stimuliše razmenu materija.

Kuvani krompir

Jabukovo sirće takođe pomaže za rastavranje masnoća. Ono sadrži 93 različitih sastojaka, među kojima enzimi i 20 posebno važnih mineralnih materija i mikroelemenata: kalijum, natrijum, magnezijum, fosfor, hlor, sumpor, bakar, gvožđe, silicijum, fluor, vitamine C, E A, B1, B2, B6, beta karoten, rutin (vitamin P).

Jabukovo sirće čisti ćelije i oslobađa organizam od nakupljenih otrova, uništava bakterije u sistemu za varenje.

Možete da pripremite sledeći napitak koji se pije na prazan stomak: u 100-250 ml vode dodajte 1-3 kašike prirodnog jabukovog sirćeta. Dodajte i jednu do dve kašičice meda.

Kivi sadrži više vitamina C i flavonoida. Oni su u kombinaciji aktivni borci s masnoćama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest