bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Saveti za čuvanje spanaća, zelja i kiseljaka

Saveti za čuvanje spanaća, zelja i kiseljaka

Paolina SyarovaPaolina Syarova
Početnik
1453
Spanać

Sa dolaskom proleća, na tržištu se pojavljuje svakakvo ukusno zeleno povrće, koje smo čekali cele zime, a za kojim naše telo ima veliku potrebu.

Što je vreme toplije, toliko se više svežih namirnica može pronaći na tržištu. Poželjno je, ukoliko ih ima u svežem obliku, da ih takve unosimo, a tokom ostalog vremena možemo konzervirati skoro sve vrste povrća.

Postoje oni čije konzerviranje nije naročito popularno, ali u stvari to nije niti komplikovanije niti različitije, pa čak od konzerviranja drugih vrsta povrća.

Kiseljak, zelje i spanać su veoma korisne namirnice. Možete ih uspešno konzervirati za zimski period, bez brige da će ovo ukusno povrće izgubiti ukus ili kvalitet.

Jedan od načina očuvanja zelja, spanaća i kiseljaka je u zamrzivaču - povrće dobro oprati, osušiti ga i nakon toga fa naseći, staviti u najlonske kese ili kofice i odložiti ga na hladno, u zamrzivač.

Zelje i kiseljak

Možete ga koristiti kada se odlučite - prilično čudno zvuči da jedete zelje na niskim temperaturama, za koje je karakteristična konzumacija kiselog kupusa, na primer.

Postoji još jedan način očuvanja ovih zelenih poslastića. Bilo da se radi o zelju, spanaću ili kiseljaku, formula je ista - rezultat je isto tako dobar kao i prethodni pomenuti.

Oprati povrće. Staviti vodu da provri pa ubaciti povrće, zatim sačekati 2-3 minuta i izvaditi ga.

Ostaviti ga malo da se ohladi i staviti ga u tegle - zategnuti dobro i kuvati ih na isti način na koji kuvaju ostale konzerve.

Opet ćete imati spanać, zelje i kiseljak u vreme kada se ne prodaju. Poželjno je da svake godine iskoristite kese iz zamrzivaču ili tegle, i da pripremite nove na proleće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest