bonapeti.rs»Članci»Zanimljivo»Šest namirnica, koje su dovele do najviše smrtnih slučajeva

Šest namirnica, koje su dovele do najviše smrtnih slučajeva

Antonia R.Antonia R.
Džedaj
681
Nasečena šnicla

Advokat Bil Marli je sastavio listu od šest prehrambenih proizvoda, koji su najčešće slali njegove klijente u mrtvačnicu. Pozivajući se na lično iskustvo, advokat savetuje da ne koristite ove namirnice, prenosi britanski list Metro.

Marli dodaje i to da su se, u delima povezanim sa trovanjem hranom, iznova javljale 6 istih namirnica. Stoga snažno preporučuje da se ne unose - ne samo zbog očuvanja zdravlja, već i života.

Nepasterizovano mleko i sokovi

Oni su puni opasnih bakterija, parazita i virusa. U godinama između 1988. i 2011. godine, u SAD-u je registrovano 150 slučajeva crevnih infekcija zbog upotrebe nepasterizovanog mleka.

Sirove klice

Ovo posebno važi za proizvode od mahunarki, koji šire opasne bakterijske infekcije, uključujući salmoneloze i ešerihiju koli, koje žive u njihovim semenima.

Klice

Nedopečeno crveno meso

Advokat kaže da šnicle tipa alangle mogu biti bomba infekcija, koje izazivaju različite stomačne probleme.

Prethodno nasečeno voće

Klonite se prethodno oljuštenog i isečenog voća u supermarketima. Marli kaže da ne možemo biti sigurni prema kakvim standardima higijene je pakovano i da je zato bolje da ga ne kupujemo.

Sirova i polusirova jaja

Ona su glavni izvor salmonele, kaže Amerikanac. Jaja obavezno moraju biti tvrdo kuvana pre jela.

Sirovi morski plodovi

Sirove školjke, škampe i druge plodove mora ni u kakvom slučaju ne bi trebalo jesti. Školjke su pune bakterija, jer one predstavljaju vrstu filtera za morsku vodu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest