Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Pet važnih vitamina za prevenciju osteoporoze

Pet važnih vitamina za prevenciju osteoporoze

Elena MatevaElena Mateva
Pomoćnik kuvara
1831
1 od 5 Fotografije

2. Vitamin D


Prijem kalcijuma traži prisustvo vitamina D. Uprkos tome što telo može da sintetiše svoj sopstveni vitamin D, ovaj proces traži adekvatno izaganje sunčevoj svetlosti i to obično nije dovoljno da se zadovolji potreba tela. Vitamin D je na raspolaganju kao deo multivitaminskih zalogaja.

Osteoporoza je oboljenje koje se događa kada kosti postaju porozne i gube mineralnu gustinu. Kada se to dogodi kosti postaju krhke, lomljive i jako podložne prelomima.

Ima mnogo često sretanih razloga za osteoporozu. Ona može da bude neželjeni eefekat unošenja nesteroidinih ili antikoagulantnih lekova.

Vi ste pod visokim rizikom od osteoporoze ako ste zakleti pušač, ili pijete previše velike količine kafe ili alkohola. Balansirana dijeta i redovne fizičke vežbe mogu da pomognu u predupređivanju osteoporoze.

Odrasli ljudi i posebne visoko rizične grupe mogu da uzimaju dodatke kako bi bili sigurni da su van opasnosti. U gornjoj galeriji pogledajte kojih je pet najefikasnijih dodatka za profilaktiku i lečenje osteoporoze.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji